У «Вінницяміськтеплоенерго» пояснили принцип нарахування за спожиті послуги

Новини Вінниці / У «Вінницяміськтеплоенерго» пояснили принцип нарахування за спожиті послуги

Споживачеві завжди цікаво, чому комунальні послуги стільки коштують, і як щомісяця нараховують суми. Особливо актуальною є зацікавленість у деталях, коли у платіжках декілька стрічок «присвячені» послугам одного підприємства. У КП «Вінницяміськтеплоенерго» роз’ясняють, чому і за яким принципом відбуваються нарахування за опалення та гаряче водопостачання.

Як зазначає пресслужба комунального підприємства, послуга з постачання теплової енергії залежить від певних чинників. А саме:

1. При наявності загальнобудинкового приладу обліку теплової енергії у будинку нарахування здійснюються відповідно до показників цього приладу обліку.

2. У разі відсутності загальнобудинкового приладу обліку теплової енергії нарахування за надану послугу здійснюється згідно з установленими нормативами споживання - із розрахунку за 1 кв. метр опалюваної площі квартири та з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря і фактичної кількості днів надання цієї послуги в місяці, який є розрахунковим.

За послугу з постачання гарячої води принцип дещо схожий. Так от:

1. Якщо у квартирі немає індивідуального приладу обліку гарячої води, а будинок оснащений комерційним вузлом обліку гарячої води - нарахування відбуваються відповідно до показників загальнобудинкового лічильника;

2. Якщо у помешканні встановлено індивідуальний лічильник гарячої води і господар вчасно передає показники – нарахування формується відповідно до фактично використаних кубів гарячої води;

3. А якщо відсутні: і загальнобудинковий прилад обліку гарячої води, і індивідуальний прилад обліку – нарахування за послугу відбуваються по нормативу з урахуванням всіх зареєстрованих осіб.

Макс Мельник

31 січня, 2022