У «Вінницяміськтеплоенерго» кажуть про виконання 87% робіт у рамках підготовки до опалювального сезону

Новини Вінниці / У «Вінницяміськтеплоенерго» кажуть про виконання 87% робіт у рамках підготовки до опалювального сезону

Фактично трохи більше місяця залишилось до початку чергового опалювального сезону. Експерти попереджають, що він може бути складніший за попередній, адже ворог надалі здійснюватиме обстріли критичної інфраструктури. Однак, у Вінниці роботи у тепловому господарстві вже, можна казати, вийшли на фінішну пряму. Рівень виконання заходів щодо підготовки теплопостачального комплексу КП «Вінницяміськтеплоенерго» до опалювального сезону наразі становить 87%.

Про це повідомляє пресслужба підприємства.

У КП зазначають, що, відповідно до затвердженого Комплексного плану організаційно-технічних заходів підготовки теплового господарства до опалювального періоду 2023-2024 рр., вже проведено:
- ремонтно-профілактичні роботи на 44 котельнях з 48;
- капітальний ремонт 2 котлів;
- планово-попереджувальні ремонти у всіх 59 центральних теплових пунктах (ЦТП) та у 426 індивідуальних теплових пунктах (ІТП) з 429;
- ремонтні роботи у 1365 теплових камерах з 1435;
- гідравлічні випробування теплових мереж загальної протяжності 175,3 км у двотрубному виконанні;
- повірку приладів обліку теплової енергії, природного газу, електричної енергії та холодної води.

Також силами ремонтних бригад КП «Вінницяміськтеплоенерго» вже замінено майже 2,7 км тепломереж у двотрубному прокладанні на ділянках по вул. Д. Майбороди, просп. Космонавтів, вул. Князів Коріатовичів, 1-му Київському провулку, вул. 600-річчя, вул. Заболотного, вул. Стельмаха та вул. М. Ващука, вул. Гонти, вул. Генерала Арабея, вул. Агатангела Кримського.

Нині реконструкції тепломереж відбуваються по вул. Д. Нечая, вул. А. Первозванного та 1-му Київському провулку. На цих ділянках буде замінено 838 м аварійних трубопроводів у двотрубному прокладанні на нові попередньо ізольовані.

«Звертаємо увагу, що виконання робіт з підготовки до опалювального періоду не можливе без тимчасового призупинення послуги з гарячого водопостачання. Просимо споживачів з розумінням ставитись до тимчасового відключення від послуги», - йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що для сталого проходження опалювального періоду необхідна відповідальна підготовка не лише теплопостачального підприємства, а й мешканців багатоповерхівок, які спільно з управителями будинків мають підготувати та полагодити внутрішньобудинкові системи опалення.  

Макс Мельник

29 серпня, 2023