У «Вінницягаз» заявляють про спробу захоплення адмінбудівлі

Новини Вінниці / У «Вінницягаз» заявляють про спробу захоплення адмінбудівлі

У відкритому листі керівництво АО «Вінницягаз» звернулося до силових структур регіону з вимогою навести правопорядок в області та встановити причетних до спроби захоплення адмінприміщення компанії 7 вересня.

У відкритому листі керівництво АО «Вінницягаз» звернулося до силових структур регіону з вимогою навести правопорядок в області та встановити причетних до спроби захоплення адмінприміщення компанії 7 вересня.

Відповідне звернення компанія розмістила на Facebook ввечері 8 вересня. Зокрема у ньому йдеться про те, що «7 вересня активісти ГО «Доста» під виглядом мирної акції здійснили спробу фізичного захоплення адміністративного приміщення АТ «Вінницягаз» зі спричиненням шкоди майну компанії та заподіянням травм працівникам».

«Свої незаконні дії ГО «Доста» демонструвала в соціальній мережі Facebook. Після цього даною громадською організацією в соцмережі викладено пости із закликом проведення подібних «мирних» зібрань з несанкціонованим потраплянням в приміщення інших газових компаній», - зазначають у «Вінницягаз».

Як повідомляють у компанії, пріоритетом роботи АТ «Вінницягаз» є підготовка газорозподільних мереж регіону до опалювального сезону, у тому числі «безпечне, безперебійне та безаварійне газопостачання, безпека споживачів – наша функція та основне завдання відповідно до вимог чинного законодавства».

«Заклики до невиконання вимог чинних нормативних актів, зокрема, несплати за комунальні послуги, які лунають від ГО «Доста» у соціальних мережах, ставлять під загрозу підготовку газорозподільної системи до зими. Псевдоактивісти такими незаконними діями вводять в оману споживачів, спонукають до накопичення боргів та судових позовів», - вважають у компанії.

У «Вінницягаз» пояснюють, що розцінюють «спроби силових захоплень адміністративних приміщень, нанесення збитків та тілесних ушкоджень працівникам компанії, як загрозу роботі компанії та життю кожного нашого працівника».

«Представники ГО «Доста» публічно закликають громадян до проявів агресії і боротьби з представниками газорозподільних компаній і органів влади, ігнорування вимог чинного законодавства, договірних відносин та правил безпеки при користуванні газом. Перешкоджають законній діяльності Оператора ГРМ, погрожують працівникам, чинять перешкоди у виконанні покладених на них державою функцій та закликають до тих самих дій людей. Провокують громадян до насильницького захоплення приміщень та транспорту тощо.

Такі дії направлені на розхитування державного ладу та розпалювання ворожнечі в суспільстві», - зазначають у компанії.

Тому АТ «Вінницягаз» закликає провоохоронні органи Вінницької області забезпечити правопорядок в регіоні, дотримання вимог законодавства під час масових зібрань, а також вимагає встановити осіб, які причетні до протиправних дій, притягнути їх до відповідальності.

Додамо, активісти ГО «Доста» і раніше знімали сюжети щодо черг у приміщенні «Вінницягаз» та про те, що люди її займають з п’ятої години ранку…

У коментарі керівник ГО «Об’єднань співвласників багатоповерхових будинків Вінниччини» Ельвіра Мрясова пише, що «звертаю увагу перерахованих правоохоронних органів, що три місяці поспіль компанія порушує права споживачів щодо передачі показників спожитого газу, не враховуються передані показники, що може стати загрозою зриву опалювального сезону».

«Окрім того «Вінницягаз» порушує закон про персональні дані усіх вінничан, передаючи без їх згоди персональні дані приватній компанії», - вказує представниця громадського сектору. 

Макс Мельник

9 вересня, 2021