У Вінниці зусиллями громадської ініціативи «Заради Життя» було зібрано 270 масок

Новини Вінниці / У Вінниці зусиллями громадської ініціативи «Заради Життя» було зібрано 270 масок

Вінничанка Олена Дроненко створила Громадську ініціативу «Заради Життя». Відомо, що функціонуватиме ГІ на час карантину, аби допомоги громадянам міста Вінниці у боротьбі та захисті населення від розповсюдження вірусу, та зменшення наслідків розповсюдження.

Вінничанка Олена Дроненко створила громадську ініціативу «Заради Життя». Відомо, що функціонуватиме ГІ на час карантину, аби допомоги громадянам міста Вінниці у боротьбі та захисті населення від розповсюдження вірусу, та зменшення наслідків розповсюдження.

Як повідомили організатори, громадську ініціативу «Заради Життя» було створено 26 березня 2020-го групою ЛП-спільноти (учасників тренінгової лідерської програми) Вінниці. Головним ідеологом та ініціатором є О.Дроненко, навколо якої згуртовалось 30 активних однодумців.

Як розповідають організатори ГІ, в своїй діяльності вони вбачають координаційні та інформаційні дії, та забезпечення засобами захисту громадян, які стоять на передовій у боротьбі з вірусом. Частина зібраних масок (читаємо - для плавання, розуміємо - для захисту лікарів, та допомоги хворим на COVID-19) потрапила до лікарів на тестування. Також ініціатори пропонують розробити рекомендацій щодо задіяння масок під час масових захворювань.

Відомо, що спільними зусиллями волонтерів та небайдужих громадян вже вдалось зібрати 270 масок. 60 з них вже передали в два реанімаційних відділення 1-ї міськоі лікарні та одне реанімаційне відділення районної лікарні, саме в ті місця, де є набільша потреба, та які є первинними по прийому хворих на вірус!

На сьогоднішній день маски розподіляють за трьома напрямками цільового призначення:

- захист лікарів та медперсоналу, бо це ефективний, найбезпечніший та зручний захист, який є на сьогодні для численної кількості медпрацівників;
- для підключення пацієнтів до постачання кисню;
- пацієнтам, які знаходяться на апаратах ШВЛ.

Як повідомили на своїй сторінці у Facebook "Заради Життя" волонтери:

"Що не дивно, лікарі вже знають про ініціативу команди «Заради життя» і вже чекали на нас!
Сховані за масками очі лікарів випромінювали щиру вдячність, радість, надію, та впевненість, що разом ми здолаємо це випробування!!!

Але це тільки початок...
Ми не зупиняймось, та продовжуємо збір ( за попередніми прорахунками буде потрібно близько 1000 таких масок, та перехідників )
Всі маски обліковуються, та передаються згідно опису в мед. відділення.

Якщо хтось не має маски, але хоче допомогти:
5168742718359080
Бунік Артем Іванович

Координатор збору масок Петрушевська Альона Миколаївна
тел. +30983768080

Кожна гривня може суттєво допомогти нашим лікарям у боротьбі розповсюдження вірусу!
Долучайтеся, бо це стосується кожного з нас!".