У Вінниці знайшли нелегальну нафтобазу, розташовану поряд із житловим масивом

Новини Вінниці / У Вінниці знайшли нелегальну нафтобазу, розташовану поряд із житловим масивом

Поруч з багатоповерхівками у житловому районі Вінниці знаходилася несертифікована нафтобаза. Безпеку там ніхто не гарантував. Фактично об’єкт працював без дозволів. Формально його не існувало. Через систематичні перевірки вінницькими силовиками, нафтобазу прикрили.

Поруч з багатоповерхівками у житловому районі Вінниці діяла несертифікована нафтобаза. Безпеку там ніхто не гарантував. Фактично об’єкт працював без дозволів. Формально його не існувало. Через систематичні перевірки вінницькими силовиками, нафтобазу прикрили.  

Зазначимо, що «на виконання доручення Президента України, управління СБ України у Вінницький області, прокуратура та ДФС» активно шукають нелегальні АЗС. Як вказують у пресцентрі УСБУ у Вінницькій області, в обласному центрі «правоохоронці блокували роботу несертифікованої нафтобази, що була розташована поряд із житловим масивом і могла становити небезпеку для місцевих мешканців». Наразі контрафактне пальне вилучено, майно бази арештовано.

Загалом у період з 27 грудня по теперішній час у регіоні блоковано діяльність 9 автозаправних комплексів. Під час проведення слідчих дій вилучено понад 10500 літрів скрапленого газу та 30000 літрів дизельного палива, обладнання, чорнову бухгалтерію та комп’ютерну техніку.

Нагадаємо, 11 січня прокуратура Вінницької області надавала трохи іншу інформацію. За даними відомства, упродовж місяця силовиками припинено діяльність 22 станцій, які працювали без отримання відповідної ліцензії на роздрібну торгівлю пальним та скрапленим газом.

За вказаними фактами зареєстровано 18 кримінальних проваджень, проведено 25 обшуків,  під час яких демонтовано 10 автозаправних станції, вилучено обладнання за допомогою якого здійснювалась незаконна діяльність, чорнову бухгалтерію, комп’ютерну техніку, 6 300 літрів скрапленого газу та 35 400 літрів дизельного пального. На вилучене пальне та обладнання накладено арешт.

До речі, Віниччина не є лідером у боротьбі із незаконними бізнесом. Так, як зазначають у СБУ, оперативники спецслужби викрили 285 нелегальних АЗС на Київщині, а в сусідній Хмельницькій області - 38 нелегальних заправок. Загалом, з початку року нелегальні АЗС виявлено у дев’яти регіонах.

За всіма фактами протиправного функціонування АЗС відкрито низку кримінальних проваджень. Точні суми завданих державі збитків встановлюються. 

Макс Мельник

14 січня, 2020