У Вінниці знайшли альтернативу Air Gogol Fest: без Гоголя, але з повітрям

Новини Вінниці / У Вінниці знайшли альтернативу Air Gogol Fest: без Гоголя, але з повітрям

Аби не прив’язуватися до розкрученого в Україні бренду, яким є Gogol Fest, у Вінниці вирішили проводити власні фестивалі із схожою динамікою та наповненням. Планується залучити декілька майданчиків, а поки що платформою для дійства 29-31 жовтня стане колишній кінотеатр «Росія».

«Фестиваль AIR GOGOL FEST, який відбувався у Вінниці в 2018 та 2019 роках на території заводу «Кристал», був частиною концепції Gogol Fest Inoculation, проекту команди Gogol Fest. Його мета - згуртувати міста в Україні за допомогою мистецтва та здійснити мрію про «нову Україну».

Це історія про створення локальних мультидисциплінарних фестивалів сучасного мистецтва разом з місцевими командами в різних містах - Вінниці, Маріуполі, Дніпрі, Херсоні тощо. Минулого, 2020 року, фестиваль у Вінниці не відбувався через карантинні обмеження.

У 2021 році фестиваль виходить на новий левел. Ми виросли, набули повні груди та мозолі досвіду. Тому органічно та плавно AIR GOGOL FEST трансформується у самостійний локальний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва - AIR Fest Vinnytsia. Так-так, у Вінниці відтепер буде власний постійний фестиваль», - зазначають організатори у Facebook.

За задумом фестиваль AIR Fest Vinnytsia 2021 стане майданчиком для актуалізації особистості та відповідей на запитання «хто я?», «для чого я?», «де я?».

«Це буде триденне культурне занурення, жива платформа для експериментів та взаємодії у чотирикутнику культура / наука / технології / особистість», - уточнюють організатори, додаючи, що фестиваль залишається мультидисциплінарним, а до Вінниці завітають українські митці, які працюють у 5 напрямках: театральному, музичному, візуальному, літературному, перформативному.

«З нового - на фестивалі з'являться проекти медіа-арту, відбудуться дискусійні платформи. Додамо кілька site-specific подій. Розширюємо горизонти та локації - тепер все буде сконцентровано не в одному місці, а в кількох», - зазначається в анонсі заходів.

Організатори обіцяють, що «все перетвориться у сюрреалістичну магію, де ніколи не знаєш, чого очікувати за кутом і ніби постійно подорожуєш між вимірами різних реальностей».

Олеся Рудницька

19 жовтня, 2021