У Вінниці змінили запобіжні заходи деяким учасникам жмеринських сутичок. П’ятьох залишили під вартою

Новини Вінниці / У Вінниці змінили запобіжні заходи деяким учасникам жмеринських сутичок. П’ятьох залишили під вартою

Вінницький апеляційний суд 10 березня переглянув ухвали слідчих суддів Вінницького міськсуду, якими до восьми підозрюваних у хуліганських діях у Жмеринській міській раді застосовано запобіжні заходи на час досудового розслідування. Під вартою залишаться четверо з них.

Вінницький апеляційний суд 10 березня переглянув ухвали слідчих суддів Вінницького міськсуду, якими до восьми підозрюваних у хуліганських діях у Жмеринській міській раді застосовано запобіжні заходи на час досудового розслідування. Під вартою залишаться п‘ятеро з них.

Як зазначають у пресслужбі суду, без змін залишено рішення без змін залишено рішення лише по деяким підозрюваним. Це Роман Костишин, Станіслав Банах, Дмитро Шаповал, Денис Дробинчук і Владислав Клімов. Вони залишатимуться під вартою до 26 квітня. Стосовно одного з чоловіків суд скасував ухвалу першої інстанції про тримання під вартою без внесення застави. Він зможе вийти на свободу у разі сплати майже 170 тисяч гривень застави.

Адвокати підозрюваних просили суд скасувати ухвали міського суду і застосувати до чотирьох підозрюваних домашній арешт із 22 до 6 години, щодо одного – особисту поруку.  

Що стосується ще трьох, до речі, неповнолітніх, підозрюваних, яким міський суд призначив цілодобовий домашній арешт, то один під ним так і перебуватиме, а решта – не зможуть залишати помешкання з 20 до 7 години.

Нагадаємо, під час сесії Жмеринської міськради відбулися сутички між представниками ГО «Едельвейс» і «Нацдружини» з одного боку та місцевих депутатів і працівників з іншого. Як наслідок були затримані 19 представників громадських організацій, два депутати міськради та співробітник мерії. Їх підозрюють у вчиненні хуліганських дій.

Макс Мельник

10 березня, 2020