У Вінниці змінили назву та статус «чорнобильського» диспансеру: за рішенням облрада у закладі лікуватимуть ветеранів війни

Новини Вінниці / У Вінниці змінили назву та статус «чорнобильського» диспансеру: за рішенням облрада у закладі лікуватимуть ветеранів війни

Після того, як з обласного підпорядкування до державного передали госпіталь ветеранів війни, саме ця категорія хворих на Вінниччині певною мірою втратила можливість там відновлюватись. На сесії облради «знайшли» альтернативу. Відтепер «чорнобильський» диспансер офіційно орієнтований на ветеранів.

Про це повідомив Вячеслав Соколовий, голова Вінницької облради.

«На Вінниччині ветеранам війни медичні та реабілітаційні послуги надаватимуть в обласному «чорнобильському» диспансері. На сесії обласної ради (27 січня) внесли відповідні зміни до назви та статуту закладу. Тепер він – Клінічний медичний реабілітаційний центр ветеранів війни та радіаційного захисту населення», - зазначив посадовець.

Він нагадав, що оскільки на базі обласного госпіталю ветеранів війни створено військовий реабілітаційний центр, виникало питання, де отримуватимуть послуги ветерани війни, які вже не мають відношення до Міноборони.

«Тепер це врегулювали. Хоча у диспансері і так приймали та обслуговували ветеранів війни. До того ж, для самого диспансеру радіаційного захисту рішення обласної ради створює додаткові можливості для отримання пакетів НСЗУ», - додав В.Соколовий.