У Вінниці з’явився ще один яскравий під’їзд. Власники квартир у багатоповерхівці розмалювали свій поверх (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці з’явився ще один яскравий під’їзд. Власники квартир у багатоповерхівці розмалювали свій поверх (ФОТО)

На тому тижні у Вінниці жителі багатоповерхівки по вулиці Олега Антонова закінчили розмальовувати стіни свого під’їзду. Відомо, що виконували роботи по художньому оформленні одно з поверхів вінничани власними силами.

На тому тижні у Вінниці жителі багатоповерхівки по вулиці Олега Антонова закінчили розмальовувати стіни свого під’їзду. Відомо, що виконували роботи по художньому оформленні одного з поверхів вінничани власними силами.

Як пише 20minut.ua, мешканці звичайної та не примітної ззовні 9-поверхівці по вулиці Антонова створили власну родзинку. Жителі цього будинку своїми силами прикрасили 7-мий поверх малюнками. Відтепер сходова клітка жовтого кольору з вказівниками, закоханими парами та велосипедами, намальованими чорною фарбою.

Зображення — суцільне. Тобто, вдалось зобразити цілу історію. Також під малюнками вдало сховали двері ліфту, електрощітка та квартир.

Ініціаторка перетворення під’їзду Вікторія Орлова пояснює причини:

— Це звичайнісінький будинок, який 30 років тому будував мій батько. І мені дійсно боляче дивитись на те, як швидко будівля стає занедбаною.

Також жінка розповіла, що у їхньому під’їзді, як і у більшості будівель, є велика проблема вандалізму. Стіни шкрябають, розмальовують. Не дивлячись на те, що Вікторія з чоловіком власноруч поновлюють ремонт (замазують щілини та прогалини), вже через тиждень стіни знову у дірках.

Подружжя вирішило діяти радикально. Тому, після ремонту усього поверху гарно оздобити інтер’єр малюнками. Жінка додає, що найбільше часу зайняв сам ремонт та пошук художників, а на малювання пішло лише два дні.

— Більшість художників просили досить великі суми, навіть до 20 тисяч гривень! Я вже й сама замислилась, аби власноруч все намалювати. Я мала ідею і вже умовно бачила й розуміла, як воно повинно виглядати.

Після довгих пошуків майстрами стала також подружня пара з їхнього будинку. Їм одразу сподобалась ідея й вони приступили до роботи. Найцікавіше те, що дівчина Ірина, яка малювала усе, не є художницею і ніколи не розмальована стіни. Просто гарно малює і дуже загорілася нашою ідеєю. За усю роботу їй заплатили три тисячі гривень.

Вінничанка розповідає, що у процесі участь приймали всі — малювала Ірина, а розфарбовували вчотирьох, у вісім рук. Щодо мешканців інших квартири, то Вікторія запевняє, що вони не були проти. Сусід по сходовому майданчику дуже позитивно сприйняв ідею, підтримав ініціативу і розділив фінансову частину питання разом з подружжям.

— Мені дуже подобається, що усі сусіди зайвий раз заходять до нас на майданчик, аби просто помилуватись, — каже Віка. — Хто їде на поверх-два вище, зупиняють ліфт у нас і виглядають, роздивляються малюнки і лише потім їдуть далі. Мені це до душі.

Також вона розповідає, що пропонувала й іншим сусідам долучитися і розмалювати інші поверхи теж, але ті відмовились.
 

Новини Вінниці / У Вінниці з’явився ще один яскравий під’їзд. Власники квартир у багатоповерхівці розмалювали свій поверх (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці з’явився ще один яскравий під’їзд. Власники квартир у багатоповерхівці розмалювали свій поверх (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці з’явився ще один яскравий під’їзд. Власники квартир у багатоповерхівці розмалювали свій поверх (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці з’явився ще один яскравий під’їзд. Власники квартир у багатоповерхівці розмалювали свій поверх (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці з’явився ще один яскравий під’їзд. Власники квартир у багатоповерхівці розмалювали свій поверх (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці з’явився ще один яскравий під’їзд. Власники квартир у багатоповерхівці розмалювали свій поверх (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці з’явився ще один яскравий під’їзд. Власники квартир у багатоповерхівці розмалювали свій поверх (ФОТО)
Ірина Заіковата

14 лютого, 2020