У Вінниці з’явилась друга Ейфелева вежа. Її називають особливою

Новини Вінниці / У Вінниці з’явилась друга Ейфелева вежа. Її називають особливою

Ейфелеві вежі є у всіх обласних центрах України, крім Кропивницького. В деяких містах навіть не одна. Як у Вінниці. Проте у Подільському зоопарку переконують, що їхня копія «Залізної леді» Парижа особлива.

Про це повідомляє Подільський зоопарк.

Копію можна побачити поряд з експозицією птахів. Втім, «Ейфелева вежа» у Подільському зоопарку незвичайна.

«Конструкцію прикрашають орнаменти українських вишиванок. Сподіваємось, вежа-вишиванка стане ще однією популярною фотолокацією для наших відвідувачів», - зазначають у закладі.

Відома на увесь світ Ейфелева вежа у Парижі – символ сучасної Франції. Названо її на честь архітектора і інженера Густава Ейфеля. 300-метрову архітектурну споруду звели з нагоди відзначення сторіччя з дня початку Французької революції та як вхідну арку до паризької Всесвітньої виставки 1889 року. Вежа символізувала багатство і незалежність Франції. На момент зведення конструкція була найвищою у світі. Однак через 40 років рекорд за висотою побив хмарочос Крайслер Білдінг у Нью-Йорку заввишки 319 метрів. До наших днів «Залізна леді» Парижа залишається найпопулярнішим місцем серед туристів.

Репліки Ейфелевої вежі прикрашають міста багатьох країн світу. Встановлені такі міні копії і в українських містах. Зокрема, у Полтаві, Одесі, Тернополі, Житомирі, Кам’янці-Подільському, Харкові, Києві. Першу «вежу» у Вінниці встановили у 2021-му на перетині вулиць Київської та Стрілецької біля довгобуду.