У Вінниці жорстоко вбито пенсіонера. Поліція підозрює його квартиранта

Новини Вінниці / У Вінниці жорстоко вбито пенсіонера. Поліція підозрює його квартиранта

У звичайній вінницькій квартирі 19 лютого розгорнувся сюжет майже по Достоєвському. Майже… У квартиранта через гроші виник конфлікт з 80-річним власником помешкання. Він мав фатальні наслідки. Незабаром пенсіонера знайшли мертвим. Його було жорстоко побито.

У звичайній вінницькій квартирі 19 лютого розгорнувся сюжет майже за Достоєвським. Майже… У квартиранта через гроші виник конфлікт з 80-річним власником помешкання. Він мав фатальні наслідки. Незабаром пенсіонера знайшли мертвим. Його було жорстоко побито.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, до поліції 22 лютого зателефонувала вінничанка та повідомила, що кілька діб не бачила свого літнього сусіда. На місце виклику виїхала слідчо-оперативна група поліції. У будинку поліцейські виявили приховане одягом та іншими речами тіло господаря з ознаками насильницької смерті. Неподалік у кімнаті слідчі вилучили знаряддя вбивства – дерев’яну палицю.       

У поліції з’ясували, що протягом кількох останніх місяців у потерпілого проживав квартирант зі співмешканкою. Останні дні ніхто з сусідів їх не бачив. Квартирантів почали розшукувати. Особливо чоловіка. Протягом години його затримали.

Підозрюваний переховувався від поліції у будинку, розташованому неподалік від місця вчинення злочину. Зловмисником виявися 40-річний вінничанин, раніше судимий за крадіжки. 

У вчиненому затриманий зізнався та розповів, що вбив господаря будинку через гроші. Свідком злочину стала його співмешканка. Вона намагалась захистити пенсіонера, за що чоловік її теж побив. Також затриманий зізнався, що перебував у нетверезому стані.

Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство), що передбачає до 15 років позбавлення волі. Чоловік знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Наразі вирішується питання про оголошення йому про підозру та обрання запобіжного заходу – тримання під вартою. 

У «Злочині та покаранні» Родіон Раскольников розкаюється. У даному випадку можливі варіанти.

Макс Мельник

23 лютого, 2021