У Вінниці здали дев’ятий будинок програми «Муніципальне житло». Добудовують десятий (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці здали дев’ятий будинок програми «Муніципальне житло». Добудовують десятий (ФОТО)

У Вінниці завершили будівництво однієї з двох десятиповерхівок, що споруджуються по вулиці Маяковського, 138 в рамках програми «Муніципальне житло». Загалом, як повідомляє пресслужба міської ради, у двох будинках передбачено по 80 квартир, з яких 122 однокімнатних та 38 двокімнатних.

У Вінниці завершили будівництво однієї з двох десятиповерхівок, що споруджуються по вулиці Маяковського, 138, в рамках програми «Муніципальне житло». Загалом, як повідомляє пресслужба міської ради, у двох будинках передбачено по 80 квартир, з яких 122 однокімнатних та 38 двокімнатних.

Одинадцять років тому програму «Муніципальне житло» у Вінниці ініціював тодішній міський голова Володимир Гройсман. За словами нинішнього мера Сергія Моргунова, за цей час уже 775 сімей змогли покращити свої житлові умови завдяки муніципальній програмі. Квадратні метри у таких будинках залишаються найдешевшими у місті. Зокрема, вартість одного метра квадратного у зданій новобудові склала 10 930 грн, у другому будинку, що ще будується, - 12 000 грн.

«За нашими вимогами житло має бути якісним, адже на первинному ринку житла багато пропозицій. Важливо, що забудовник відповідально виконував свою роботу, відгукувався на пропозиції майбутніх мешканців цього житла, головне, що люди задоволені результатом. Програма «Муніципального житла» в першу чергу направлена на працівників бюджетної сфери – вчителів, лікарів, соціальних працівників, учасників АТО та ООС та інших. Це широкі можливості для людей, які не мають змоги купити житло на комерційному ринку. З кожним роком ми розширяємо коло учасників цієї програми. В районі «Поділля» ми продовжимо реалізацію програми «Муніципального жита». В цьому мікрорайоні ми збудуємо два будинки і дитячий садочок», - сказав С.Моргунов.

«На власне житло я чекаю другий рік. Живу у цьому районі з батьками. Вони мені власне й допомогли купити квартиру. Почув про програму «Муніципальне житло», що тут якісно будують і найдешевші квадратні метри у Вінниці. Уже знаю, що буде в якій кімнаті, планую збільшити кухню. З балкона відкривається чудовий краєвид на місто», - поділився своїми враженнями одним із власників квартири старший лейтенант 2-го пожежно-рятувального загону Артур Сочнєв.

Фото пресслужби міської ради

 

Новини Вінниці / У Вінниці здали дев’ятий будинок програми «Муніципальне житло». Добудовують десятий (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці здали дев’ятий будинок програми «Муніципальне житло». Добудовують десятий (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці здали дев’ятий будинок програми «Муніципальне житло». Добудовують десятий (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці здали дев’ятий будинок програми «Муніципальне житло». Добудовують десятий (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці здали дев’ятий будинок програми «Муніципальне житло». Добудовують десятий (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці здали дев’ятий будинок програми «Муніципальне житло». Добудовують десятий (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці здали дев’ятий будинок програми «Муніципальне житло». Добудовують десятий (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці здали дев’ятий будинок програми «Муніципальне житло». Добудовують десятий (ФОТО)