У Вінниці збирають підписи під петицією за нову мостову переправу

Новини Вінниці / У Вінниці збирають підписи під петицією за нову мостову переправу

Вінничанин Юрко Стрєлков-Серга 13 січня опублікував петицію до міськради з пропозицією запланувати та винайти можливість побудови мостової переправи через Південний Буг з вулиці Р.Скалецького до Нагірної.

«Вже багато років водії, їдучі на Старе місто по вулиці Скалецького і повертаючи на вулицю Князів Коріатовичів, заздрісно дивляться на протилежний бік річки. Якби тут був міст, не треба було би робити велике коло через Староміський міст. Доїзд до третьої лікарні, педколеджу, численного приватного сектору, став би значно зручнішим, швидким, економічним і екологічним. Цим маршрутом міг би їздити також тролейбус. Пропоную побудувати новий міст через річку Південний Буг від кінця вулиці Скалецького на протилежний берег річки», - зазначає автор петиції.

Нагадаємо, що ідея з побудовою у цьому місці мосту виникла кілька десятирічь тому. Проте, зі «староміського» боку уся земля знаходиться у приватній власності. Викупити її доволі дорого. Крім того, оголошувались плани побудови легкого пішохідно-велосипедного мосту до 2030 року.

Наразі у місті пріоритетом є побудова шляхопроводу між вулицями Янгеля та Ватутіна.