У Вінниці завершили реконструкцію пологового будинку №1

Новини Вінниці / У Вінниці завершили реконструкцію пологового будинку №1

Під час коронавірусної епідемії у Вінниці для прийому хворих переобладнали кілька медзакладів. Наразі немає потреби у такій кількості стаціонарів, тому їх «повернули» до більш звичного «напрямку». Але… У першому пологовому повністю оновили підхід до матусь та немовлят.

«Нова операційна, бокс інтенсивної терапії та затишні палати для матусь. Це «постковідне перетворення» у відділенні Вінницького пологового будинку №1. Ще минулого року тут розташовувалось реанімаційне відділення для хворих на коронавірус. Тепер після капітального ремонту про майбутніх мам і їхніх малят дбатимуть у комфортних та сучасних умовах. І вже з завтрашнього дня прийматимуть пацієнток», - зазначив міський голова Сергій Моргунов у Facebook.

Після повернення до звичного режиму приміщення повністю оновили - від комунікацій до обладнання і інвентарю. Завдяки муніципальній підтримці з бюджету громади заклад заощадив кошти. За рахунок цього і зробили ремонт.

На першому поверсі облаштували три пологові зали з ліжками-трансформерами, кардіомоніторами, дихальними апаратами для новонароджених. Повністю змінили інтер’єр у палатах, які також мають власні санвузли. Відвели приміщення під зону очікування, де породіллі можуть спілкуватися з відвідувачами.

«Окрім того, тепер тут є окрема палата інтенсивної терапії, а також операційна, яку оснастили необхідною апаратурою для допомоги і мамі, і дитинці. Загалом відділення розраховане на 15 ліжок», - зауважив мер.

Колектив закладу запровадив нову традицію. Кожну пацієнтку чекає приємний сюрприз – бебі-бокси з гігієнічними наборами для малят і мам. Медики кажуть, це звичний прояв турботи, але така увага особливо розчулює жінок-переселенок.

З початку російського вторгнення у першому пологовому на світ з'явилося 355 немовлят, і 67 з них – у родинах, які втекли до Вінниці від бойових дій. Колектив піклується про кожну породіллю і теплі відгуки про заклад – тому свідчення.

«Нехай у Вінниці народжується більше здорових діток, і хай вони будуть щасливими у мирній країні. Працюємо на нашу Перемогу», - підкреслив очільник громади.

Новини Вінниці / У Вінниці завершили реконструкцію пологового будинку №1Новини Вінниці / У Вінниці завершили реконструкцію пологового будинку №1Новини Вінниці / У Вінниці завершили реконструкцію пологового будинку №1Новини Вінниці / У Вінниці завершили реконструкцію пологового будинку №1Новини Вінниці / У Вінниці завершили реконструкцію пологового будинку №1Новини Вінниці / У Вінниці завершили реконструкцію пологового будинку №1