У Вінниці завершили капітальний ремонт бібліотеки, яка стане центром дозвілля у віддаленому мікрорайоні

Новини Вінниці / У Вінниці завершили капітальний ремонт бібліотеки, яка стане центром дозвілля у віддаленому мікрорайоні

У Вінниці, в мікрорайоні Малі Хутори провели реконструкцію будівлі бібліотеки, ремонт в якій не проводили 35 років. Планується, що будівля стане центром дозвілля в мікрорайоні.

У Вінниці, в мікрорайоні Малі Хутори здійснили реконструкцію будівлі бібліотеки, ремонт в якій не проводили 35 років. Планується, що будівля стане центром дозвілля в мікрорайоні.

Про це повідомляють офіційні джерела.

В бібліотеці-філії №16 завершено утеплення зовнішніх стін, ремонт даху, оновлено електромережу, систему опалення. Також замінено двері, вікна, облаштовано належний санвузол, тощо. Завдяки капітальному ремонту приміщення вінничанам буде комфортніше користуватись послугами бібліотеки. А енергоефективні заходи дозволять економити ресурси.

У Вінниці бібліотеки давно перестали бути просто читальнями. У них проводять різні активності, заходи, діють гуртки тощо. У мікрорайоні Малі Хутори бібліотека №16 є чи не єдиним культурним центром. Особливо тут люблять займатися діти – на гуртках та майстер-класах. Тому тут має бути комфортно як відвідувачам, так і працівникам.

«Наразі тут виконані основні роботи по капітальному ремонту. Тут відремонтовані внутрішні приміщення, замінили вікна, двері. Також відремонтували дах, утеплили та пофарбували стіни», – каже заступник директора департаменту культури міської ради Ганна Ковальчук. 

Також облаштовано  санвузол у приміщенні, оскільки в попередньому проєкті він не був передбачений. Пізніше планується виконати благоустрій біля будівні бібліотеки.

Зазначимо, що останній ремонт закладу проводився у 1985 році, та й загалом  будівля досить стара.

 

Марина Карабай

12 листопада, 2020