У Вінниці завершають висадку квітів на клумбах та у кашпо (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці завершають висадку квітів на клумбах та у кашпо (ФОТО)

Вертикальне озеленення та клумб у різних куточках міста давно стало родзинкою Вінниці. Сьогодні 197 «підвісних» клумб прикрашають електроопори на вулицях: Соборній, Пирогова, Замостянській, проспекті Юності, на центральному мосту та Майдані Незалежності. Наразі процес висадки однорічних квітів у вази практично завершено.

Вертикальне озеленення та клумби у різних куточках міста давно стало родзинкою Вінниці. Сьогодні 197 «підвісних» ваз прикрашають електроопори на вулицях Соборній, Пирогова, Замостянській, проспекті Юності, на центральному мосту та Майдані Незалежності. Наразі процес висадки однорічних квітів практично завершено.

«На квітниках і рабатках вибухнули фарбами петунії, тагетес, агератум, бетонія, жоржини і кани. Дбайливими руками працівниць нашого підприємства за кілька днів було висаджено 46,5 тисяч саджанців квітучих рослин», - розповідає заступниця директора КП «Вінницязеленбуд» Тетяна Прибиш. 

Заквітчані опори електромережі центральних вулиць міста вже давно стали однією з головних окрас міста влітку.

За словами Т.Прибиш, цього сезону у вази на стовпах висаджено 2000 саджанців пеларгонії та сурфінії. Досить складну посадку «зеленбудівці» виконували вночі, аби не заважати руху автотранспорту у години пік. Тож містяни навіть не помічали, як з’являється краса…

Хоча дощова погода інколи псує насолоду від літа, вінницькі квітники компенсують враження. Саме зараз, як запевняє пані Тетяна, вони найгарніші.

Новини Вінниці / У Вінниці завершають висадку квітів на клумбах та у кашпо (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці завершають висадку квітів на клумбах та у кашпо (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці завершають висадку квітів на клумбах та у кашпо (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці завершають висадку квітів на клумбах та у кашпо (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці завершають висадку квітів на клумбах та у кашпо (ФОТО)
Олеся Рудницька

10 червня, 2021