У Вінниці затримано молодиків, які підозрюються у кількох нападах на студентів зі Індії

Новини Вінниці / У Вінниці затримано молодиків, які підозрюються у кількох нападах на студентів зі Індії

Вінницькі правоохоронці затримали двох місцевих парубків, за версією слідства, стріляли по студентам з Індії, та грабували їх. Фактично вінничан підозрюють у скоєнні декількох схожих злочинів. За ідентичним сценарієм вони погрожували, застосовували зброю, аби відібрати у іноземців майно. Нібито спеціалізувалися молодики виключно на індійцях.

Вінницькі правоохоронці затримали двох місцевих парубків, які, за версією слідства, стріляли по студентах з Індії, та грабували їх. Фактично вінничан підозрюють у скоєнні кількох схожих злочинів. За ідентичним сценарієм вони погрожували, застосовували зброю, аби відібрати в іноземців майно. Нібито спеціалізувалися молодики винятково на індійцях.

Як зазначають у пресслужбі прокуратури Вінницької області, затримано 18-річного студента одного із професійно-технічних училищ і 17-річного раніше судимого за грабіж мешканця міста Вінниці. В орендованому помешканні одного з вінничан правоохоронці знайшли пневматичний пістолет «SAS». Є підозри, що саме з нього стріляли в індійського студента.

За інформацією відділу комунікацій ГУНП у Вінницькій області, 15 листопада до поліції надійшло повідомлення, що близько 18.00 біля студентського гуртожитку на вулиці Пирогова двоє молодиків, застосувавши фізичну силу, та, погрожуючи пістолетом, заволоділи мобільним телефоном вартістю 12,5 тис. грн. у 20-річного громадянина Індії, який навчається у медичному університеті.   

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб), що загрожує молодикам до 10 років позбавлення волі.

У ході слідства, встановлено причетність двох молодиків ще до одного розбійного нападу на громадян Індії і теж із застосуванням зброї. За клопотанням прокуратури Вінницької області судом обрано стосовно підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Макс Мельник

20 листопада, 2019