У Вінниці затримали студента, який налагодив схему зламу акаунтів та продажу персональних даних

Новини Вінниці / У Вінниці затримали студента, який налагодив схему зламу акаунтів та продажу персональних даних

У «тенета» правоохоронців потрапив 20-річний вінницький студент. Молодий хакер підробляв тим, що зламував акаунти користувачів та торгував доступом до них. На форумах ця інформація користується попитом в інтернет- шахраїв.

У «тенета» правоохоронців потрапив 20-річний вінницький студент. Молодий хакер підробляв тим, що зламував акаунти користувачів та торгував доступом до них. На форумах ця інформація користується попитом серед інтернет-шахраїв.

Поліція "накрила" налагоджений бізнес студента 23 квітня. Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, в операції по затриманню хлопця були задіяні співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області ДКП Нацполіції та слідчі Київського відділення поліції.

Студент зламував різні акаунти та продавав по ціні від 200 до 1000 гривень доступ до чужих персональних даних на спеціалізованих форумах хакерам для подальшого використання у шахрайських схемах. Така інформація користується попитом серед інтернет-шахраїв.  

Під час проведення санкціонованого обшуку у помешканні підозрюваного правоохоронці вилучили програмні та технічні засоби, за допомогою яких студент «втручався» до електронних систем.

Кримінальне провадження розпочато за ч.1 ст. 361 КК України (несанкціановане втручання в роботу електронно-обчислювальних, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку). За такий злочин підозрюваному загрожує до 3 років позбавлення волі з конфіскацією.

Макс Мельник

23 квітня, 2020