У Вінниці затримали серійного грабіжника, який нападав на продавчинь магазинів

Новини Вінниці / У Вінниці затримали серійного грабіжника, який нападав на продавчинь магазинів

Після повідомлень про кілька пограбувань продавчинь магазинів вінницькі оперативники затримали 40-річного рецидивіста. При собі чоловік мав шматки металевої труби. У поліції припускають, що не для самозахисту…

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, раніше судимий зловмисник нападав на жінок, які працювали у магазинах. Він забирав гроші з каси, особисті речі та мобільні телефони жінок.

За даними поліції, перше пограбування затриманий вчинив 24 грудня в обласному центрі на вулиці Ширшова. Правопорушник відібрав у 56-річної продавчині продовольчого магазину її телефон та 4 тисячі гривень з каси.

Наступного дня затриманий вчинив аналогічний злочин в іншій частині міста – на вулиці М.Шимка. Його жертвою стала ще одна працівниця продуктового магазину – 37-річна вінничанка, в якої зловмисник відібрав особисті речі та телефон.

Опрацювавши записи з камер відеонагляду поблизу місць вчинення злочинів та провівши комплекс слідчих і розшукових дій, оперативники затримали підозрюваного. Вінничанин раніше притягувався до кримінальної відповідальності за наркозлочини. Затриманий мав при собі шматки металевої труби, які він ймовірно планував використати під час вчинення наступних нападів.

Наразі зловмисник затриманий у процесуальному порядку. Слідство готує матеріали для оголошення йому про підозри у вчиненні злочинів, передбачених ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Зловмисникові загрожує до шести років позбавлення волі. Його перевіряють на причетність до інших насильницьких злочинів.

Макс Мельник

29 грудня, 2021