У Вінниці затримали путініста, у квартирі якого знайшли колекція компакт-дисків від «руського миру»

Новини Вінниці / У Вінниці затримали путініста, у квартирі якого знайшли колекція компакт-дисків від «руського миру»

Вінницькі силовики викрили пенсіонера, який у помешканні зберігав колекцію компакт-дисків, книги та інші матеріали пропагандистської спрямованості, а у соцмережах відкрито підтримував повномасштабне вторгнення Росії на територію України. Вінничанину загрожує до 5 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, до викриття діяльності чоловіка були задіяні слідчі СУ обласного главку, поліцейські відділу протидії кіберлозлочинам у Вінницькій області та спецпризначенці КОРД.

Наразі відомо, що 64-річний вінничанин під час повномасштабного вторгнення РФ на територію України поширював матеріали, які виправдовують агресію окупантів. Чоловік запевняв інших користувачів інтернету, що українські засоби масової інформації висвітлюють неправду, з огляду на що «довіряти» варто лише російським пропагандистам, де збройна агресія визнається правомірною. До того ж зловмисник на своїх соціальних сторінках бажав Путіну «міцного здоров’я».

Під час проведення санкціонованих обшуків поліцейські вилучили колекцію компакт-дисків, книг та інші матеріали пропагандистської спрямованості, а також комп’ютерну техніку, георгіївські стрічки та інші докази злочинної діяльності.

Речові докази вилучено.

Слідством вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру у вчиненні злочину.

За цим фактом поліцією розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників). За такий злочин передбачено покарання позбавлення волі до 5 років з конфіскацією майна.

Макс Мельник

7 вересня, 2022