У Вінниці затримали підозрюваного у низці крадіжок авто. Початок розслідування дав неочікувані результати

Новини Вінниці / У Вінниці затримали підозрюваного у низці крадіжок авто. Початок розслідування дав неочікувані результати

Поки більшість вінничан дарували коханим «валентинки», місцеві правоохоронці затримали 28-річного чоловіка. Житель передмістя Вінниці підозрюється у низці крадіжок автомобілів та речей з машин. Лише на початку розслідування «діяльності» затриманого – протягом доби - правоохоронці знайшли кілька автівок та доказів причетності до цілого ряду злочинів.

Поки більшість вінничан дарували коханим «валентинки», місцеві правоохоронці затримали 28-річного чоловіка. Житель передмістя Вінниці підозрюється у низці крадіжок автомобілів та речей з машин. Лише на початку розслідування «діяльності» затриманого – протягом доби - правоохоронці знайшли кілька автівок та доказів причетності до цілого ряду злочинів.

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, 14 лютого в обласному центрі екіпаж патрульної поліції за порушення правил дорожнього руху зупинив автомобіль «ВАЗ 21093». Саме з цього почався ланцюжок викриття протиправних «заробітків» жителя села Тютьки Вінницького району.

Документів на транспортний засіб у водія не було, а номерні знаки на автівці були різними. Перевіривши vin-код, патрульні з’ясували, що цей автомобіль в ніч на 29 січня був викрадений з двору багатоповерхівки по вулиці Київській.

Для з’ясування усіх обставин на місце зупинки транспортного засобу патрульні викликали працівників карного розшуку Київського відділення поліції та обласного главку поліції. 
Поліцейських водій переконував, що цей автомобіль він взяв в оренду за оголошенням в Інтернеті…

Спілкуючись з молодим чоловіком, оперативники одразу помітили його схожість з правопорушником, який за орієнтуванням у період з 1 по 3  лютого з гаража по вулиці Київській викрав Hyundai Sonata без реєстрації та інші цінні речі. Власник іномарки тільки придбав цей автомобіль і ще не встиг його зареєструвати. У приміщення гаража зловмисник потрапив шляхом підбору ключів до замка. 

Вже цих підтверджень було достатньо, аби провести огляд будинку підозрілого водія. Саме там правоохоронці вилучили докази його причетності до незаконного заволодіння автомобілями Hyundai Sonata, ВАЗ 2101, який у січні був викрадений з подвір’я у вінничанина, а згодом знайдений покинутим на одній з вулиць міста, та ряду крадіжок документів, номерних знаків, магнітол, акумуляторів та інших цінних речей з автівок вінничан. 

Цікаво й те, що дорогою до помешкання затриманого, у селі Лукашівка поліцейські на центральній вулиці помітили Hyundai, схожий на викрадений. Номерні знаки на ньому зареєстровані на іншу автівку. Поспілкувавшись з водієм іномарки, з’ясувалось, що цей автомобіль у користування йому дав знайомий, яким і виявися затриманий.

Як зазначають у поліції, за процесуальним керівництвом прокуратури затриманому, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за наркозлочини та крадіжки, оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом), що передбачає до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. А вже 15 лютого міськсуд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Новини Вінниці / У Вінниці затримали підозрюваного у низці крадіжок авто. Початок розслідування дав неочікувані результатиНовини Вінниці / У Вінниці затримали підозрюваного у низці крадіжок авто. Початок розслідування дав неочікувані результатиНовини Вінниці / У Вінниці затримали підозрюваного у низці крадіжок авто. Початок розслідування дав неочікувані результатиНовини Вінниці / У Вінниці затримали підозрюваного у низці крадіжок авто. Початок розслідування дав неочікувані результатиНовини Вінниці / У Вінниці затримали підозрюваного у низці крадіжок авто. Початок розслідування дав неочікувані результатиНовини Вінниці / У Вінниці затримали підозрюваного у низці крадіжок авто. Початок розслідування дав неочікувані результати
Макс Мельник

15 лютого, 2020