У Вінниці затримали пенсіонера, який з власної квартири стріляв по людям

Новини Вінниці / У Вінниці затримали пенсіонера, який з власної квартири стріляв по людям

Ввечері 3 травня бійці спецпідрозділу КОРД взяли в «облогу» квартиру 66-річного чоловіка, який стріляв по людям. Тривалі перемовини дозволили обійтись без штурму. Пенсіонер відчинив двері…

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, близько 22 години надійшла інформація про стрілянину на вулиці Брацлавській. За вказаною адресою виїхали всі профільні служби поліції та бійці спецпідрозділу КОРД. Оперативники відразу встановили квартиру, з якої стріляли, та ідентифікували її власника.

Для його затримання була введена в дію поліцейська операція «Грім». Проте власник зачинився у квартирі на третьому поверсі та відмовлявся йти на контакт з поліцейськими. Після тривалих перемовин чоловік погодився відчинити двері.

Попередньо встановлено, що затриманий під час вчинення злочину перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Слідством вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні правопорушення за статтею 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство). У зловмисника слідчі вилучили дві незареєстровані мисливські рушниці. Пенсіонер їх зберігав незаконно. Наразі слідчі встановлюють обставини та причини події. Чоловікові загрожує до 7 років позбавлення волі.

Макс Мельник

4 травня, 2022