У Вінниці затримали кишенькового крадія, який поцупив у громадському транспорті гаманець у пенсіонера

Новини Вінниці / У Вінниці затримали кишенькового крадія, який поцупив у громадському транспорті гаманець у пенсіонера

Правоохоронці 6 жовтня затримали 46-річного вінничанина, який у громадському транспорті із кишені пасажира викрав гаманець із грошима, банківськими картками та документами. Жертвою зловмисника став місцевий пенсіонер.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, про злочин правоохоронцям розповів 71–річний житель обласного центру. За словами чоловіка, в нього викрали з кишені гаманець з майже 5000 гривнями, банківськими картками і документами.

За допомогою свідчень очевидця поліцейські встановили особу, причетну до вчиненого. Ним виявився раніше судимий за майнові злочини місцевий житель. Його працівники поліції затримали за місцем проживання.

У вчиненому підозрюваний зізнався. Викрадений гаманець він встиг викинути у маршрутному таксі під час втечі від свідка крадіжки. Той намагався самотужки наздогнати зловмисника.  

Викрадене вилучено. Правопорушник затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. 

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі.

Макс Мельник

7 жовтня, 2022