У Вінниці затримали групу аферистів-«зернотрейдерів»

Новини Вінниці / У Вінниці затримали групу аферистів-«зернотрейдерів»

В ході спецоперації у Вінниці 14 травня силовики затримали угруповання шахраїв. Під приводом купівлі-продажу зерна зловмисники вчинили понад десяток афер у різних регіонах країни. Усі затримані раніше судимі за майнові злочини та знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання.

В ході спецоперації у Вінниці 14 травня силовики затримали угруповання шахраїв. Під приводом купівлі-продажу зерна зловмисники вчинили понад десяток афер у різних регіонах країни. Усі затримані раніше судимі за майнові злочини та знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. 

До затримання «зернотрейдерів» долучалися працівники кримінальної поліції, слідчі-детективи ГУНП та бійці КОРДу.  

Як зазначають у відділі комунікації обласного главку, поліцейські встановили та затримали членів злочинного угруповання, які спеціалізувались на шахрайських схемах з привласнення коштів фермерів-підприємців. Затримали зловмисників, коли ті повернулись до Вінниці після чергової оборудки на Хмельниччині.

Під час документування злочинної діяльності групи слідством встановлено, що організатори злочинів на сайтах шукали аграріїв, які продавали зерно та одночасно домовлялись з фермерами, готовими його купити. Коли водії з боку покупця приїжджали за зерном, зловмисники видавали себе за представників продавця, забирали гроші та залишали територію підприємства. Таким чином покупець залишався без грошей і зерна. 

У фігурантів злочинного угруповання проведені обшуки, під час яких вилучені мобільні телефони, sim-картки, записи проведених оборудок, банківські картки, гроші, чотири пістолети, три одиниці холодної зброї та предмет, схожий на гранату. Вилучене направлено на експертизу. 

За інформацією слідства, зловмисники завдали мільйонні збитки понад десятьом фермерам з різних регіонів. 

Затриманим оголосили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або організованою групою), за що передбачено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу – тримання під вартою.    

Розслідування здійснюється під процесуальним супроводом прокуратури. 

Новини Вінниці / У Вінниці затримали групу аферистів-«зернотрейдерів»Новини Вінниці / У Вінниці затримали групу аферистів-«зернотрейдерів»Новини Вінниці / У Вінниці затримали групу аферистів-«зернотрейдерів»Новини Вінниці / У Вінниці затримали групу аферистів-«зернотрейдерів»Новини Вінниці / У Вінниці затримали групу аферистів-«зернотрейдерів»
Макс Мельник

17 травня, 2021