У Вінниці затримали двох чоловіків під час спроби продати зброю

Новини Вінниці / У Вінниці затримали двох чоловіків під час спроби продати зброю

Вінницькі силовики зафіксовували спробу продажу вогнепальної нарізної зброї та боєприпасів до неї. Затримано двох чоловіків. Під час обшуків у помешканнях вінничан, правоохоронці виявили факти, які лише підтверджують, що затримані займалися незаконною торгівлею.

Вінницькі силовики зафіксовували спробу продажу вогнепальної нарізної зброї та боєприпасів до неї. Затримано двох чоловіків. Під час обшуків у помешканнях вінничан, правоохоронці виявили предмети, які лише підтверджують, що затримані займалися незаконною торгівлею.  

Як зазначають у пресслужбі прокуратури Вінницької області, співробітники Лівобережного відділення поліції Вінницького відділу поліції викрили двох містян, які, за даними слідства, незаконно придбали, зберігали та в подальшому намагались незаконно збути вогнепальну нарізну зброю та боєприпаси до неї.

Правоохоронцями проведено низку слідчих дій, у тому числі санкціоновані обшуки, в ході яких вилучено речі, що підтверджують причетність осіб до інкримінованого їм злочину. Серед вилученого - гроші, нарізна вогнепальна зброя та боєприпаси.

За вказаними фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (носіння, зберігання, придбання, збут вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу), за що передбачено відповідальність від трьох до семи років позбавлення волі.

Враховуючи те, що під час досудового слідства здобуто достатньо доказів для підтвердження вини вказаних осіб, прокуратурою вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у зазначеному злочині та обрання запобіжного заходу.

Макс Мельник

24 липня, 2020