У Вінниці затримали чоловіків, яких підозрюють у вчиненні лише у місті близько 30 крадіжок

Новини Вінниці / У Вінниці затримали чоловіків, яких підозрюють у вчиненні лише у місті близько 30 крадіжок

Працівники кримінальної поліції разом з бійцями спецпідрозділу КОРД 1 грудня у Вінниці затримали двох зловмисників, яких вважають причетними до безлічі квартирних крадіжок на території області та інших регіонів країни. Після чергового злочину «дует» намагався втекти на на автівці. Але машину заблокували… Лише у Вінниці затримані виявились причетними до близько 30 крадіжок з квартир.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції у Вінницькій області, під час огляду автівки Daewoo Lanos, на якій пересувались зловмисники, силовики вилучили ювелірні вироби, гроші, годинники, що були викрадені з помешкань потерпілих, а також відмички, викрутки, рукавички, мобільні телефони та інші речові докази. Все це свідчить про злочинну діяльність. 

Затримано 51-річного жителя Донецької області та 43-річного вінничанина. Старший з чоловіків має судимості за вчинення квартирних крадіжок. Саме він шляхом підбору ключа проникав у помешкання потерпілих, а його спільник – очікував біля під’їздів будинків та телефоном повідомляв, коли хтось заходив. Тобто, стояв «на шухері»… 

Під час проведення санкціонованого обшуку в орендованій зловмисниками вінницькій квартирі слідчі вилучили мобільні телефони, сім-карти різних операторів мобільного зв’язку, відмички, балаклави, грошові кошти у валюті та гривні, ювелірні вироби, колекції монет.    

Зловмисники затримані в процесуальному порядку та поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання про оголошення їм про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). Затриманим загрожує до 6 років ув’язнення.

Макс Мельник

2 грудня, 2021