У Вінниці затримали чоловіка, який сокирою трощив стіни та виносив сусідські продукти

Новини Вінниці / У Вінниці затримали чоловіка, який сокирою трощив стіни та виносив сусідські продукти

Вінничанин налагодив схеми крадіжок консервації та іншого майна у сусідів. Його головною зброєю стала сокира. Регулярно чоловік робив отвір у сусідських сараях.

Вінничанин налагодив схеми крадіжок консервації та іншого майна у сусідів. Його головною зброєю стала сокира. Регулярно чоловік робив отвір у сусідських сараях.

За інформацією прокурора Вінницької місцевої прокуратури Павла Кравчука, восени 2019 року жителі одного з багатоквартирних будинків, що по вул. Залізничній у м. Вінниці стали жертвами низки зухвалих крадіжок. Так, зловмисник спромігся впродовж невеликого проміжку часу проникнути до кількох підсобних приміщень та заволодіти продуктами харчування та особистим майном потерпілих.

За цим фактом Лівобережним відділенням поліції Вінницького відділу поліції ГУНП у Вінницькій області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом таємного викрадення чужого майна, пов’язаного із проникненням у сховище, за ознаками складу злочинів, передбачених ч. 3 ст. 185 КК України.

Як встановили правоохоронці, зловмисником виявився сусід потерпілих, який зловживав алкогольними напоями. З метою здійснення крадіжки законсервованих продуктів та іншого майна, він використовуючи сокиру, яку заздалегідь брав із собою, вибивав з стіни частину цегли, внаслідок чого в ній утворювався отвір. Після цього через отвір у стіні проникав до підвалів з яких викрав консервацію та продукти харчування.

Внаслідок протиправних дій зловмисник спричинив шкоду потерпілим на загальну суму понад 5 тисяч гривень.

Так, слідчим за погодженням із Вінницькою місцевою прокуратурою, 35-річному вінничанину повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Вінницьким міським судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі Вінницьким міським судом розпочато судовий розгляд даного кримінального провадження. За скоєний злочин зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 6 років.

 

Макс Мельник

31 березня, 2020