У Вінниці засудженому за умисне вбивство хотіли замінити ув'язнення на виправні роботи

Новини Вінниці / У Вінниці засудженому за умисне вбивство хотіли замінити ув'язнення на виправні роботи

Засудженого за умисне вбивство з корисливих мотивів та інші тяжкі і особливо тяжкі злочини, як то крадіжка, розбій та незаконне заволодіння транспортним, ледь не випустили з Вінницької виправної колонії № 86. Клопотав про це начальник установи, а суд першої інстанції задовольнив прохання.

Засудженого за умисне вбивство з корисливих мотивів та інші тяжкі і особливо тяжкі злочини, як то крадіжка, розбій та незаконне заволодіння транспортом, ледь не випустили з Вінницької виправної колонії № 86. Клопотав про це начальник установи, а суд першої інстанції задовольнив прохання.

Тоді втрутилась Вінницька обласна прокуратура, яка подала апеляцію. Як повідомляють у пресслужбі відомства, в апеляційному суді рішення першої інстанції скасували.  

"Установлено, що будучи раніше неодноразово судимим, звільняючись умовно-достроково від відбування покарання, засуджений, за період відбування покарання у виправній колонії, належних висновків для себе не зробив, вчиняв злісні порушення, а сумлінною поведінкою та ставленням до праці не довів своє виправлення. Більше того, вину у вчиненні злочинів, за які його засуджено, у тому числі щодо заподіяння смерті іншій людині, засуджений так і не визнав", - йдеться у повідомленні пресслужби Вінницької обласної прокуратури.