У Вінниці засуджено «телефонного» шахрая

Новини Вінниці / У Вінниці засуджено «телефонного» шахрая

До 3 років тюрми Вінницьким міським судом засуджено 40-річного вінничанина, який, представляючись правоохоронцем, вимагав та отримав від пенсіонерки гроші за начебто те, щоб її онук не потрапив до ґрати через ДТП.

До 3 років тюрми Вінницьким міським судом засуджено 40-річного вінничанина, який, представляючись правоохоронцем, вимагав та отримав від пенсіонерки гроші за начебто те, щоб її онук не потрапив за ґрати через ДТП.

Як зазначають у пресслужбі прокуратури Вінницької області, у грудні минулого року зловмисник зателефонував до 82-річної жінки, нажахав її – начебто онук став винуватцем дорожньо-транспортної пригоди. Аби уникнути кримінальної відповідальності необхідно сплатити гроші.

Невдовзі зловмисник прийшов до довірливої пенсіонерки та забрав в неї 10 тисяч гривень.

Про засудженого відомо, що раніше він неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. Шахрай зі стажем.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 2 ст. 190 КК України, як заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно. За принципової позиції Вінницької місцевої прокуратури обвинуваченого визнано винним у скоєнні інкримінованого злочину та призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі.

Макс Мельник

19 березня, 2020