У Вінниці засуджено рецидивіста, який із собакою напав на літнього рибалку

Новини Вінниці / У Вінниці засуджено рецидивіста, який із собакою напав на літнього рибалку

До майже 7 років ув’язнення Вінницьким міськсудом засуджено 21-річного місцевого жителя, який на Вишенському озері у вересні 2020 року скоїв напад на рибалку.

До майже 7 років ув’язнення Вінницьким міськсудом засуджено 21-річного місцевого жителя, який на Вишенському озері у вересні 2020 року скоїв напад на рибалку.

Як вказують у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, підсудного визнано винним за ч. 1 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства (розбій).

Нагадаємо, що майже рік тому неодноразово судимий вінничанин рибалив на Вишенському озері й помітив старшого чоловіка, який також вудив рибу та мав при собі мобільний телефон. У молодика вирішив відібрати майно із застосуванням сили до людини похилого віку.

Так, злодій підійшов до чоловіка та несподівано наніс удар кулаком по щелепі та почав виривати сумку із рук потерпілого, але той чинив опір. Тоді злочинець подав команду «фас» своїй собаці бійцівської породи, яка, виконуючи команду власника, покусала потерпілого.

У постраждалого рибалки виявлено тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому 1-ї п'ясної кістки лівої руки зі зміщенням, а також рани сідниці.

Зловмиснику таки вдалося відібрати сумку з мобільним телефоном та рибальським знаряддям. Але напад був зафіксований камерою відеоспостереження, що розташована на приватному будинку біля водойми. Згодом молодика затримали.

У суді обвинувачений у повній мірі визнав свою вину та розкаявся. Враховуючи попередні судимості, а також вчинення злочину щодо особи похилого віку, чоловіка засуджено до 6 років 8 місяців позбавлення волі.

Макс Мельник

12 серпня, 2021