У Вінниці засудили автокрадія, який незабаром вийде на волю

Новини Вінниці / У Вінниці засудили автокрадія, який незабаром вийде на волю

Майже через два роки після спринтерського скоєння чотирьох злочинів – за три дні - Вінницький міський суд визнав 35-річного чоловіка винним у крадіжках. Справжній «митець»-рецидивіст «обібрав» чотири автівки у різних мікрорайонах Вінниці. Загальна сума збитків склала майже 58 тисяч гривень.

Майже через два роки після "спринтерського" скоєння чотирьох злочинів – за три дні - Вінницький міський суд визнав 35-річного чоловіка винним у крадіжках. Справжній «митець»-рецидивіст «обібрав» чотири автівки у різних мікрорайонах Вінниці. Загальна сума збитків склала майже 58 тисяч гривень.

Як повідомляють у пресслужбі суду, у судовому засіданні обвинувачений свою винуватість у вчиненні інкримінованого визнав повністю, щиро розкаявся, просив суд його суворо не карати та призначити мінімальне покарання.

В свою чергу власники автомобілів на судове засідання не з`явилися, однак надали суду заяви про розгляд справи без їх участі. Щодо міри покарання обвинуваченому, потерпілі покладались на розсуд суду, зазначивши, що претензій майнового та матеріального характеру до нього не мають. 

Суд погодився зі слідством щодо винуватості чоловіка та кваліфікував його дії за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального Кодексу України. При обранні покарання було враховано те, що обвинувачений неодноразово судимий, після звільнення з місць відбування покарання знову вчинив злочини, за місцем проживання характеризується позитивно, повністю визнав свою вину та щиро розкаявся. Тому за результатами повного та всебічного судового розгляду, чоловіку суд призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.

До набрання вироком законної сили, суд продовжив обвинуваченому запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Зазначимо, що оскаржувати чоловікові вирок немає сенсу, адже, враховуючи «закон Савченко», перебування під вартою зараховується «за подвійним тарифом», тому дуже скоро він опиниться на волі.  

Макс Мельник

21 травня, 2020