У Вінниці заснували літературну премію для письменників-початківців

Новини Вінниці / У Вінниці заснували літературну премію для письменників-початківців

Для заохочення молодих талановитих письменників-фантастів заснована щорічна літературна премія імені Ігоря Федорова. Ініціатива належить Неллі Федорової, матері письменника-фантаста, та Вінницькій обласній організації НСПУ, якеу очолює Вадим Вітковський.

Для заохочення молодих талановитих письменників-фантастів заснована щорічна літературна премія імені Ігоря Федорова. Ініціатива належить Неллі Федорової, матері письменника-фантаста, та Вінницькій обласній організації НСПУ, яку очолює Вадим Вітковський.

Премію організатори вручатимуть перед 25 травня. Дата не випадкова. Саме у цей день в 2016 році спочив Ігор Євгенович. Рідні кажуть, що помандрував у далеку дорогу. Свої роботи на конкурс можуть подавати не лише вінничани. Територіальних меж для авторів не передбачено.

Нагадаємо, Ігор Федоров народився, жив та помер у Вінниці. Отримавши диплом у місцевому політесі, він працював слюсарем, інженером, піонервожатим, диск-жокеем, журналістом, літредактором, директором різних фірм, будівельником, вантажником, перекладачем та видавцем. Але завжди любив фантастику. Писати оповідання почав у школі. До речі, ще за життя письменник пояснював, що не писав він сюжети до «X-Files».  

Макс Мельник

7 листопада, 2018