У Вінниці запустили новий маршрут: задіють тролейбус з автономним ходом

Новини Вінниці / У Вінниці запустили новий маршрут: задіють тролейбус з автономним ходом

Наявність тролейбусу з автономним ходом дозволила КП «Вінницька транспортна компанія» запустити новий маршрут, який «продовжено» саме завдяки можливості рухатися без контактної мережі. Про це у Facebook повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Наявність тролейбуса з автономним ходом дозволила КП «Вінницька транспортна компанія» запустити новий маршрут, який «продовжено» саме завдяки можливості рухатися без контактної мережі. Про це у Facebook повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Очільник міста зазначив, що «сьогодні запустили тролейбус по новому маршруту - №12а «Гніванське шосе-Немирівське шосе». За рахунок можливості автономного ходу тролейбуса продовжили маршрут на 3,3 км. Тепер з кінцевої зупинки «Вул. Юзвинська» пасажири зможуть доїхати до «ТОВ «Грін Кул» на Немирівському шосе».

За його словами, ідея пустити тролейбус по Гніванському шосе до меж міста виникла, коли проводилася комплексна реконструкція цієї магістралі.

«У зв’язку зі збільшенням меж міста, цей район досить активно розвивається. І потреба у громадському транспорті зростає. Важливо, що для продовження маршруту не довелось протягувати контактні мережі та будувати додаткові підстанції. Адже «VinLine» оснащений акумулятором на 20 км автономного ходу. Це перспективний та вигідний економічно напрямок роботи. Разом з тим, будемо оновлювати рухомий склад і за рахунок екологічних автобусів на газі та електробусів», - підкреслив мер.

Макс Мельник

22 жовтня, 2020