У Вінниці "запустять" промислові ринки

Новини Вінниці / У Вінниці "запустять" промислові ринки

Згідно з рішенням міського голови Сергія Моргунова з 16 травня у Вінниці розпочнуть  свою роботу ринки в частині торгівлі промисловою групою товарів. Однак, карантинні вимоги ніхто не відміняв - на ринок не повинні заходи люди, у яких температура тіла понад 37,20С, а також з ознаками респіраторних захворювань. На кожному вході на територію ринку мають бути диспенсери з антисептиком.

Після виходу відповідної урядової постанови та за рішенням міського голови Сергія Моргунова з 16 травня у Вінниці розпочнуть свою роботу ринки, що спеціалізуються на торгівлі промисловою групою товарів. Однак, карантинні вимоги ніхто не відміняв - на ринок не повинні заходи люди, у яких температура тіла понад 37,2 С, а також з ознаками респіраторних захворювань. На кожному вході на територію ринку мають бути диспенсери з антисептиком.

Сьогодні,14 травня, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення дозволила з 16 травня роботу непродовольчим ринкам. Але адміністрації ринків та підприємці мають слідкувати за тим, щоб на території з продовольчими і речовими товарами працівники та покупці обов’язково використовували засоби індивідуального захисту та проходили безконтактний температурний скринінг. У разі погіршення епідемічної ситуації на території Вінницької міської ОТГ ринки будуть знову закриті. 

Кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати кількості з розрахунку один покупець на 10 метрів квадратних торгівельної площі ринку.

Відстань між робочими місцями продавців має складати не менше трьох метрів. А соціальна дистанція між відвідувачами – не менше 1,5 метра.

Місця торгівлі повинні бути обладнанні захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику. 

Кожні три години необхідно проводити дезінфекцію контактних поверхонь, прибирати та дезінфікувати території і приміщень, включаючи стаціонарні торгівельні місця - в кінці кожного робочого дня.

Відповідальність за дотримання на території ринків Вінницької міської об’єднаної територіальної громади вимог Постанови Кабміну № 211 та Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики поширення СОVID-19 та оперативне усуненням порушень покладається на адміністрації ринків та ініціативну групу від підприємців, які здійснюють діяльність на території ринків.

Контролювати дотримання санітарно-епідеміологічних вимог на ринках міста будуть мобільні бригади у складі представників Національної поліції, Держпродспоживслужби, КП «Муніципальна варта», адміністрації ринків та самих підприємців. 

Ірина Заіковата

14 травня, 2020