У Вінниці запланована комплексна забудова прибережної зони у центрі міста

Новини Вінниці / У Вінниці запланована комплексна забудова прибережної зони у центрі міста

Найближчим часом може розпочатися комплексна забудована території між вулицею Князів Коріатовичів та Південним Бугом. У мерії Вінниці оголосили про громадське обговорення плану забудови. Він передбачає появу не тільки житла у такій привабливій зоні центру міста, а й готелю та кафе.

Найближчим часом може розпочатися комплексна забудова території між вулицею Князів Коріатовичів та Південним Бугом. У мерії Вінниці оголосили про громадське обговорення плану забудови. Він передбачає появу не тільки житла у такій привабливій зоні центру міста, а й готелю та кафе.  

Як зазначається в оголошенні на сайті Вінницької міської ради, площа території майбутньої забудови сягає 9,52 га.

Проектним планом передбачено будівництво триповерхового кафе на 100 місць, 4-поверхового готельного комплексу з мансардою і виходом до причалу, облаштування парковок біля кафе та біля готельного комплексу, створення причалу з кафе, а також зведення 13 житлових будинків. З них три - 5-поверхівки, три - 4-поверхові, чотири – 3-поверхові та один – 2-поверховий. Загальна кількість квартир у всіх будинках – 120.

Додамо, у процесі будівництва іноді кількість поверхів може збільшуватися, але це погоджується з органом самоврядування. Саме так відбувалося з ЖБК «Правильний вибір», що збудував багатоповерхівку між вулицями Монастирською та Князів Коріатовичів. З початку забудовник обіцяв звести 6 поверхів, а потім одна секція вийшла восьмиповерховою.

Повертаємося до плану забудови прибережної зони. Також там передбачається створення 2-поверхового паркінгу на 100 машин та облаштування автомобільної парковки біля басейну «Авангард». Наразі йдеться про те, що вздовж Південного Бугу в ескізному проекті показана велодоріжка. Хочеться сподіватися на те, що для неї вистачить місця.

«Пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі  департаментом правової політики та якості Вінницької міської ради за адресою: м. Вінниця, вул.Соборна, 59, каб. 710, тел. 59-51-55, 59-51-59, або за допомогою електронної пошти: [email protected] до 31 серпня 2020 року включно. У повідомленнях вказуються прізвища, імена, по батькові, місце проживання та ставиться особистий підпис фізичної особи. Юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місцезнаходження юридичної особи. Анонімні пропозиції не розглядаються. Громадське обговорення триватиме протягом 1 місяця з моменту опублікування даного оголошення», - вказується на сайті мерії.

Олег Верлан

6 серпня, 2020