У Вінниці замінили третину каналізаційного колектора на Привокзальній: комунальники поясняють, чому роботи ускладнюються

Новини Вінниці / У Вінниці замінили третину каналізаційного колектора на Привокзальній: комунальники поясняють, чому роботи ускладнюються

На  вулиці Привокзальній у Вінниці проходять роботи по заміні залізобетонного колектору на металопластиковий. Наразі вже замінено 24 метри каналізаційного колектора з 75 запланованих.

На вулиці Привокзальній у Вінниці проходять роботи по заміні залізобетонного колектору на металопластиковий. Наразі вже замінено 24 метри каналізаційного колектора з 75 запланованих.

Як повідомили у прес-службі підприємства КП«Вінницяоблводоканал»,  на проїзджій частині вулиці Привокзальна (від вул. Брацлавська до вул. Ясна), що у  Вінниці, наразі вже замінено 24 метри каналізаційного колектора, та в цілому підприємством заплановано замінити 75 метрів цього колектора. 

Заміна була спричинена досить поганим потіком води, адже за останні роки він, проходячи через колектор зменшився у 3-4 рази через масове закриття підприємств. Даний колектор обслуговує район Тяжилова, тому задля меншого дискомфорту для його жителів, в середньому за добу фахівці «Вінницяоблводоканалу» замінюють 6 метрів колектора. Роботи планується завершити вже за тиждень.   

Колектор знаходиться на глибині  від 3 до 6 метрів саме на проїзджій частині. Він був у критичному стані внаслідок газової корозії та у зв‘язку із завершенням терміну експлуатації.

Відомо, що сам колектор був залізобетонний, діаметром 800 міліметрів, а замінюють його на металопластиковий діаметром 600 мм.