У Вінниці залишили під вартою жінку, яку підозрюють у нападі на іноземця у складі банди

Новини Вінниці / У Вінниці залишили під вартою жінку, яку підозрюють у нападі на іноземця у складі банди

Сьогодні, 5 лютого, Вінницький апеляційний суд залишив під вартою 37-річну жінку, яка підозрюється у тому, що разом із трьома чоловіками нібито скоїла розбійний напад на пасажира потяга. Саме на Вінниччині ввечері 16 січня громадянина Білорусі побили та пограбували.

Сьогодні, 5 лютого, Вінницький апеляційний суд залишив під вартою 37-річну жінку, яка підозрюється у тому, що разом із трьома чоловіками нібито скоїла розбійний напад на пасажира потяга. Саме на Вінниччині ввечері 16 січня громадянина Білорусі побили та пограбували.

Нагадаємо, NaПарижі писав, що нічний електропотяг, що слідував з Шепетівки до Козятина, став «полем битви», де орудувала справжнісінька банда. Четверо зловмисників напали на одного з пасажирів. У чоловіка відібрали все майно. Лише на Вінниччині постраждалий прийшов до тями. Нападників вінницькі правоохоронці затримали тієї ж ночі.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, 59-річний громадянин Республіки Білорусь звернувся до козятинських правоохоронців 17 січня близько другої години ночі. За словами чоловіка, в електричці близько 23-ї години на нього напали четверо невідомих. Серед них була і жінка.

Застосувавши фізичну силу, нападники відібрали гаманець з 715 доларами, мобільник, ланцюжок, годинник, а також три валізи з речами. Постраждалий вказав, що зловмисники вийшли перед Козятином на станції Глухівці.   

У місті Козятин потерпілого госпіталізували. Тієї ж ночі поліцейські сектору реагування патрульної поліції Козятинського відділення поліції Олександр Журавльов та Артем Ільчук за прикметами, що надав для орієнтування чоловік, затримали чотирьох зловмисників.

Суд першої інстанції залишив співучасницю нападу під вартою. Як зазначає пресслужба Вінницького апеляційного суду, у своїй апеляційній скарзі вона просила змінити запобіжний захід на домашній арешт. Запевняла, що потерпілого не била, а, навпаки, він травмував їй ногу. За словами ж прокурорки, керувала своїми спільниками таки ця жінка: зокрема, вказувала їм відібрати у пасажира наручний годинник.

Суд засумнівався і в тому, що підозрювана має міцні соціальні зв’язки і постійне місце проживання, бо з серпня минулого року разом зі своїм «цивільним» чоловіком та його матір’ю мешкає у Глухівцях Козятинського району. Проте вона зареєстрована у Бердичеві на Житомирщині. Там живуть батьки підозрюваної та виховують її восьмирічну доньку.

Прокурорка зауважила, що життя дитини підозрювану не хвилює: зі своїми спільниками вона кілька тижнів їздила потягами по Україні.

На думку адвокатки, ризики, про які йдеться у рішенні першої інстанції, – не обґрунтовані. Каже, що потерпілий вже повернувся до Білорусі. Тому впливати на нього підозрювана не зможе.

На запитання судді-доповідача Анатолія Кривошеї про освіту й роботу підозрювана відповіла, що закінчила Київський національний економічний університет. Майже 20 років займається репетиторством: навчає іспанської та англійської мови…

Суд також встановив: жінку вже притягували до кримінальної відповідальності. Тепер їй загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Що стосується трьох спільників підозрюваної, то з них судимості не має лише один. Її співмешканець, до речі, повернувся з місць позбавлення волі в серпні 2019-ого.

Додамо, після інциденту, що стався 16 січня у потягу «Шепетівка – Козятин», коли нетверезі жінка і троє чоловіків, за версією слідства, побили та пограбували громадянина Білорусі, в того діагностували закриту черепно-мозкову травму і переломи носа й ребра. Матеріальні збитки оцінили у понад 15 тисяч гривень.

Макс Мельник

5 лютого, 2020