У Вінниці залишили під вартою підозрюваного у замаху на вбивство таксиста

Новини Вінниці / У Вінниці залишили під вартою підозрюваного у замаху на вбивство таксиста

Сьогодні, 4 січня, Вінницький апеляційний суд залишив без змін ухвалу слідчого судді Вінницького міськсуду, якою підозрюваному у замаху на вбивство таксиста обрано тримання під вартою як запобіжний захід.

Як повідомляє пресслужба ВАС, із цим рішенням не погодилися адвокат і сам імовірний правопорушник. Вони просили застосувати до підозрюваного цілодобовий домашній арешт.

«Аргументували це тим, зокрема, що підозрюваний має постійні місця проживання і роботи, доглядає за матір’ю, не може впливати на свідків та потерпілого й не відмовляється співпрацювати зі слідством», - вказують у суді.

На думку ж прокурора, ухвала суду першої інстанції – законна і справедлива, а апеляційна скарга задоволенню не підлягає.

Вислухавши учасників процесу, колегія суддів залишила рішення міського суду у силі.

До речі, як повідомив під час апеляційного розгляду суддя-доповідач, двадцятидвохлітній хмельничанин – шість разів судимий за майнові злочини. Вперше – у шістнадцять років за незаконне заволодіння транспортним засобом. Востаннє виправну колонію хлопець залишив у квітні минулого року, де відбував покарання за крадіжку.

За підозрою у скоєнні сьомого злочину правоохоронці затримали його 29 грудня у Вінниці. Нині слідство перевіряє, чи намагався підозрюваний задушити еластичним бинтом водія таксі з Хмельницького. Інкримінують же йому злочин, за який передбачено від десяти до п’ятнадцяти років ув’язнення або довічне позбавлення волі.  

Нагадаємо, вночі 29 грудня цей чоловік на таксі приїхав з Хмельницького, обіцяв розрахуватися на місці, але неподалік вінницького вокзалу вирішив задушити водія. Той побачив неподалік машину патрульних та вирішив у її бік. Це і врятувало життя. Зловмисника «зупинили» на місці злочину.