У Вінниці закрили дитячі майданчики, а сміттєві баки дезінфікують

Новини Вінниці / У Вінниці закрили дитячі майданчики, а сміттєві баки дезінфікують

Смугастими стрічками огороджені у Вінниці більшість дитячих і спортивних майданчиків. Посилення карантинних обмежень вінничани сприймають по-різному, адже далеко не всі згодні стримувати своє бажання підтримувати форму на турніку чи бавитися «на гірках». Деякі містяни з дітлахами знайшли вихід – можна поганяти м’яча на парковці перед будинками…

Смугастими стрічками огороджені у Вінниці більшість дитячих і спортивних майданчиків. Посилення карантинних обмежень вінничани сприймають по-різному, адже далеко не всі згодні стримувати своє бажання підтримувати форму на турніку чи бавитися «на гірках». Деякі містяни з дітлахами знайшли вихід – можна поганяти м’яча на парковці перед будинками…

Нагадаємо, що з 6 квітня в силу вступила Постанова Кабміну №211, яка посилює правила карантинних заходів по всій території держави. Зокрема, забороняється відвідувати спортивні та дитячі майданчики. Щоб нагадати мешканцям про обмеження, у Вінниці розпочали огороджувати такі місця стрічкою. 

Як зазначають у Вінницькій міськраді, з 24 березня у місті почали санітарну обробку зупинок громадського транспорту, вулиць, площ та алей. З початку цього тижня взялися за обробку контейнерів для збору сміття.

«Після того, як забирають сміття, спеціальна машина проводить обробку баків дезрозчином. Такі роботи ми проводимо щоденно. Хочу зазначити, що дезінфекцію самого майданчика мають здійснювати балансоутримувачі», - повідомив начальник відділу утримання об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Вячеслав Хілінський. 

Також починаючи з 19 березня, голови ОСББ та управляючі компанії міста вже отримали безкоштовно 93 790 таблеток дезінфікуючого засобу «Санідез». Їх придбав департамент житлового господарства міської ради за кошти міського бюджету. Спеціальними розчином обробляють під’їзди, вхідні двері, сходинкові поручні, кабіни ліфтів.

«Ми уже роздали 93 790 таблеток дезінфікуючого засобу «Санідез». Найближчими днями очікуємо ще на поставку 15 000, аби роздати їх тим управляючим компаніям та ОСББ, які їх ще не отримували. Наразі формуємо списки таких. Частина ОСББ вже забезпечені таблетками до кінця карантину, тобто до 24 квітня. Також ми дезінфікуємо дитячі майданчики, але з шостого квітня їх відвідувати заборонено Постановою уряду», - розповів директор департаменту житлового господарства Роман Фурман.  

А що ж самі мешканці? У багатьох будинках вони або скооперувалися та по черзі миють самостійно під’їзди, або це роблять окремі мешканки за власною ініціативою. Засоби дезінфекції люди купують за власний кошт. Управляючі компанії обробляють лише вхід до під’їздів. Кажуть, що якщо мешканці прибирання не «замовляли», то до сходових клітин комунальники відношення не мають.   

Проте у мерії зазначають, що інформацію про виконання робіт по дезінфекції за «патронатом» ОСББ та управлінських компаній, люди можуть дізнатися у голови ОСББ, в уповноваженого по будинку або в обраній співвласниками управлінській компанії. Через карантин трохи складно ставити запитання, але можливо згодом стане зручніше.

Робота із забезпечення деззасобами триває. У міськраді запевняють, що наразі формуються списки для отримання тими, хто ще не звертався. Отже, щоб отримати деззасіб, потрібно звернутися до Ресурсного центру підтримки ОСББ м. Вінниці, або ж до департаменту житлового господарства за номером тел. 59-52-19.

Олег Верлан

7 квітня, 2020