У Вінниці закликають зустрічати Порошенка в аеропорту та допускають проблеми на підприємствах «Рошен» в регіоні

Новини Вінниці / У Вінниці закликають зустрічати Порошенка в аеропорту та допускають проблеми на підприємствах «Рошен» в регіоні

Тема повернення в Україну з «дипломатичного турне» п’ятого президента та чинного нардепа Петра Порошенка 17 січня є однією з «топових» у внутрішній політиці, адже політика звинувачують у держзраді на користь агресора та, можна припустити, що спробують затримати на летовищі. У Вінниці 12 січня відбувся брифінг куратора області від «Європейської солідарності» Василя Зернецького, на якому закликали підтримати лідера партії у Жулянах по поверненню.

Нагадаємо, 20 грудня, коли Петро Порошенко був за кордоном, йому оголосили про підозру у кримінальному провадженні про державну зраду. Політика підозрюють у сприянні діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР» за попередньою змовою з групою осіб. За версією слідства, за сприяння Порошенка Україна у 2014-15 роках закуповувала вугілля з території ОРДЛО. При цьому у справі взагалі не йдеться про корупцію чи навіть будь-які корисливі мотиви.

«Я запрошую всіх охочих у понеділок, 17 січня, приїхати до Києва, щоб не тільки зустрічати Порошенка, а відстояти демократію і ті надбання, які Україна отримала у 2014-ому – 2019-ому роках. Прийдіть за себе та за долю своїх дітей!», – наголосив під час брифінгу Василь Зернецький.

Він згадав про ув’язнення Юлії Тимошенко за часів В.Януковича, і порівняв ситуації – тоді утиски політикині консолідували опозиційні сили. Саме таке, на його думку, можливо і зараз, в «ЄС» вважають справу проти Порошенко суто політичною і схожою з тією, за якою засудили лідерку «Батьківщини».

«За 2,5 роки більше ніж 130 кримінальних справ було порушено проти Петра Порошенка, і жодна з них не завершилась вироком. Сьогодні його звинувачують у державній зраді, і нічого крім відчуття абсурду це не викликає», - зазначив куратор регіону від опозиційної партії.

На думку В.Зернецького, у Жулянах, а Порошенко має прилетіти з Варшави в аеропорт «Київ», підтримати політика зберуться тисячі чи десятки тисяч людей. Скільки саме з Вінниці, він не знає, але у місті та області достатньо людей, які не поділяють позицію влади щодо утисків.

Більш того, у Вінниці та в області працюють десятки підприємств, які пов’язані з родиною Порошенків. Що означає арешт майна п’ятого президента для працівників, чи не залишаться вони без роботи, зарплати?..

«Це десятки тисяч людей, які отримують одну з найвищих оплат праці у галузі. Підприємства є одним з найбільших платників податків, зокрема у Вінниці. Так, звичайно, і таке може бути… Майно П.Порошенка вказано у декларації, тому арешт майна проходив легко. Хоча арешт накладено у на завод у Севастополі, який вже давно не є у власності Петра Олексійовича та України», - пояснив В.Зернецький.

Додамо, що сам Петро Порошенко наразі перебуває у дипломатичному турне, де, з його слів, «формує потужну коаліцію на підтримку України і протидії Росії». Також, раніше він заявив, що коли повернеться, то буд говорити «про державну зраду і сприяння фінансування тероризму».