У Вінниці заборонили пересувні цирки із тваринами

Новини Вінниці / У Вінниці заборонили пересувні цирки із тваринами

Сьогодні Вінниця приєдналася до когорти українських міст, де діятиме табу на розміщення та функціонування пересувних цирків з тваринами. У четвер, 23 серпня, депутати вінницької міської ради прийняли рішення про заборону в обласному центрі гастролей шапіто, де у виступах задіяні «брати наші менші».

Сьогодні Вінниця приєдналася до когорти українських міст, де діятиме табу на розміщення та функціонування пересувних цирків з тваринами. У четвер, 23 серпня, депутати Вінницької міської ради прийняли рішення про заборону в обласному центрі гастролей шапіто, де у виступах задіяні «брати наші менші».

Нагадаємо, що забороні у Вінниці пересувних цирків із тваринами передували "прогулянка" слона по вул. Келецькій, який блокував рух транспорту, дві акції протесту на околиці міста, де протягом 10 днів розмущувався Будапешський цирк, а також петиція, яка майже за добу зібрала необхідну кількість підписів.

На сьогоднішній день, за даними ЗМІ, шапіто не можуть приїжджати з тваринами у Київ, Дніпро, Львів, Івано-Франківськ, Черкаси, Ужгород, Рівне, Луцьк, Кам'янське, Ірпінь, Ковель, Канів, Богородчани, Бориспіль, Боярку.