У Вінниці за підтримки ООН боротимуться із домашнім насиллям

Новини Вінниці / У Вінниці за підтримки ООН боротимуться із домашнім насиллям

Вінниця стала одним із 10 міст України, де реалізовуватиметься програма, ініційована Органіацією Об‘єднаних Націй. 

Вінниця стала одним із 10 міст України, де реалізовуватиметься програма, ініційована Органіацією Об‘єднаних Націй. За сприяння цієї інституції у нашому місті розбудовуватимуться стійкі механізми захисту та надання допомоги особам, постраждалим від домашнього насильства. Посадовці висловлюють обережні сподівання, що за допомогою фонду ООН буде створено «денний» міський притулок та облаштована «кризова кімната».

Про це повідомляють офіційні джерела.

В рамках програми, яка називається «Міста, вільні від домашнього насильства», має бути створено мережу якісних спеціалізованих послуг, покращено координації та міжвідомчої взаємодії усіх, хто займається проблемою домашного насилля на рівні міста. 

Також планується залучення вінничан до раннього виявлення випадків домашнього насилля. Тобто, старожили, які сидять біля під‘їздів, і, зазвичай, знають усе про всіх, тепер можуть стати справжньою знахіднкою для соціальних працівників.

Крім того в Вінниці вже є певні напрацювання - створено міську Мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства та куплено новий автомобіль для забезпечення її ефективної роботи. Також розширено приміщення Центру соціальних служб.

Але цього замало. Директорка міського Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Наталія Добровольська розповідає про очікування від співпраці з фондом.

«Участь у проєкті дозволить нам ще більше посилити роботу в цьому напрямку. Ми зацікавлені у запровадженні інноваційних моделей надання послуг, розширенні їхньої мережі та доступності, в створенні умов, у яких постраждалі особи зможуть більш швидко та ефективно подолати наслідки насильства».

Посадовець також зазначила, що місту потрібен центр для постраждалих осіб та кризова кімнати. Постраждалих жінок хочуть навчати ставати фінансово незалежними. Для цього вони мають оволодіти тією чи іншою професією. Це буде одним із пунктів реабілітації потерпілих.

Зазначимо, що програма розахована на 2020-2021 роки, тож сподіваємось що дуже скоро з усіх домашніх тиранів буде зірвано маски.