У Вінниці за кошти зібрані під час боулінг-турніру облаштують центр для"сонячних" дітей

Новини Вінниці / У Вінниці за кошти зібрані під час боулінг-турніру облаштують центр для"сонячних" дітей

Вже наступної суботи, 24 березня,півтора десятка команд у Вінниці гратимуть боулінг заради "сонячних дітей". Благодійний турнір "Сонячний Кубок Поділля 2018" приурочений до дня захисту людей з синдромом Дауна .Гратимуть вінничани з різних сфер діяльносі. Одні в житті займаються спортом, політикою чи бізнесом, інші працюють у медичній, освітній чи культурній галузях. Одна з команд буде сформована виключно із містян із генетичним захворюванням( додатковою хромосомою).

Вже наступної суботи, 24 березня,півтора десятка команд у Вінниці гратимуть боулінг заради "сонячних дітей". Благодійний турнір "Сонячний Кубок Поділля 2018" приурочений до дня захисту людей з синдромом Дауна Гратимуть вінничани з різних сфер діяльносі. Одні в житті займаються спортом, політикою чи бізнесом, інші працюють у медичній, освітній чи культурній галузях. Одна з команд буде сформована виключно із містян із генетичним захворюванням( додатковою хромосомою).

"Головна мета проекту - пропаганда толерантного ставлення, відкритості та підтримки сімей, в яких є діти з особливими потребами, розвіювання негативних стереотипів та демонстрація можливостей бути повноцінними членами суспільства", -розповіли у ГО "Вінниця ДАУН СИНДРОМ".

Урочисте відкриття турніру заплановане на 11.00 год у торгово-розважальному центрі "Мегамолл". Цього ж дня тут відбудеться і презентація всеукраїнського соціального проекту #ПланетаСонячнихЗайчиків. Його учасники професійні діти-моделі спільно із "сонячними" хлопчиками та дівчатками вийдуть на подіум в підтримку міжнародного флешмобу #LOTSOFSOCKS і візьмуть участь у показі колекції дитячого одягу "Меломанія" від відомого українського дизайнера KatrinFox.

Виручені під час "Сонячного Кубку Поділля 2018" кошти підуть на облаштвання центру для "сонячних" діток та на реалізацію програми профорієнтації підлітків із синдромом Дауна.

Для довідки: 21 березня  відзначається Всесвітній день людини з синдромом Дауна. Щорічно цього дня в усьому світі проходить масова акція LOTS OF SOCKS, ініційована міжнародною організацією Down Syndrome International.Мета цього міжнародного руху в тому, що люди, які виражають толерантність і підтримку людям з синдромом Дауна одягають яскраві, непарні шкарпетки, гольфи або гетри,, як символ додаткової хромосоми.