У Вінниці з полиць магазинів масово зникає «Квас Тарас білий» через можливі вибухи

Новини Вінниці / У Вінниці з полиць магазинів масово зникає «Квас Тарас білий» через можливі вибухи

У Вінниці та в інших містах України з  полиць магазинів масово вилучають партію білого квасу виробництва ПрАТ «Карлсберг Україна». Відомо, що дана міра стала необхідною, адже напій бродить у пляшках.

У Вінниці та в інших містах України з  полиць магазинів масово вилучають партію білого квасу виробництва ПрАТ «Карлсберг Україна». Відомо, що даний захід викликаний тим, що напій бродить у пляшках.

Як інформує Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, із крамниць міст і сіл нашої країни вилучають партію напою «Квас Тарас білий» у ПЕТ-пляшках об’ємом 1,5 л. з терміном придатності до 25.12.2019.

Відомо, що на такий крок пішов сам виробник – ПрАТ «Карлсберг Україна», адже у зазначеній партії було виявлено вторинне бродіння в пляшках. У його результаті може збільшуватися масова частка спирту та діоксиду вуглецю. Це зокрема небезпечно тим, що призводить до деформації та механічного пошкодження пляшки. Тобто вона просто може вибухнути.

Виробник наголошує, що споживачі, як придбали таку продукцію, мають можливість повернути квас зазначеної партії напою з відповідною компенсацією через мережі магазинів за умови наявності чеку.

Держпродспоживслужба наголошує, що такий випадок відкликання неякісної продукції є безпрецедентним для України і приймається виробником уперше в українській практиці.