У Вінниці з КОРДом затримали підозрюваного у низці квартирних крадіжок

Новини Вінниці / У Вінниці з КОРДом затримали підозрюваного у низці квартирних крадіжок

Оперативниками Вишенського відділення поліції спільно з працівниками управління карного розшуку ГУНП у Вінницькій області з залученням бійців спецпідрозділу КОРД 13 листопада з затримали серійного квартирного злодія. Чоловіка підозрюють у тому, що він викрав зброю та цінності.

Оперативниками Вишенського відділення поліції спільно з працівниками управління карного розшуку ГУНП у Вінницькій області з залученням бійців спецпідрозділу КОРД 13 листопада затримали серійного квартирного злодія. Чоловіка підозрюють у тому, що він викрав зброю та цінності.

Як повідомляють у відділі комунікацій обласного главку, згідно із зібраними доказами, чоловік шляхом зламу серцевини замка з квартири вінничанина викрав мисливську зброю та цінні речі.

Під час затримання у квартирі підозрюваного поліцейські вилучили речові докази, які свідчать про його причетність до понад десятка майнових злочинів. Викрадену рушницю зловмисник викинув у вікно з четвертого поверху, як тільки поліцейські постукали у двері.

Про викрадення рушниці та цінностей у поліцію заявив постраждалий. Вінничанин зазначив, що до його квартири у першій половині дня проникла невідома особа, пошкодивши серцевину замка.

Протягом кількох годин оперативники кримінальної поліції встановили особу правопорушника та затримали його за місцем проживання. Ним виявися 39-містянин. У його квартирі поліція вилучила не лише цінні речі потерпілих, а й інші речові докази, які свідчать про його протиправну діяльність, зокрема, відмички, рукавички, слюсарний інструмент.

Зловмисник затриманий у процесуальному порядку та знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Йому оголошено про підозру за ч.3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло), що передбачає до 6 років ув’язнення.

Слідчі звернулись до суду з клопотанням про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Макс Мельник

16 листопада, 2020