У Вінниці взяли під варту відомого політичного експерта та блогера, який працював на російських пропагандистів

Новини Вінниці / У Вінниці взяли під варту відомого політичного експерта та блогера, який працював на російських пропагандистів

Вчора, 12 липня, Вінницький міськсуд ухвалив рішення щодо чоловіка, який підозрюється у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Його взято під варту.

Як повідомляє пресслужба суду, арештант підозрюється у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110 (Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій) та ч. 1 ст. 111 КК України (Державна зрада).

«З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний, у період часу з 2014 року по теперішній час, підтримує неофіційні робочі стосунки з керівником та власником Інтернет-видання «ПолитНавигатор», на якому із лютого 2014 року по теперішній час здійснюється систематична публікація матеріалів антиукраїнського характеру, які містять заклики до здійснення дій з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Зокрема, у невстановлений час, керівник Інтернет-видання «ПолитНавигатор», найняв підозрюваного у якості позаштатного кореспондента та автора видання, без дотримання порядку працевлаштування громадян. Надалі, після початку повномасштабного вторгнення збройних сил російської федерації на територію України у період з 24.02.2022 по 10.03.2022, підозрюваний отримав від керівника видання, завдання готувати заздалегідь неправдиві матеріали, спрямовані на розхитування суспільно-політичної обстановки. Надалі, на виконання домовленостей, матеріали авторства підозрюваного, під іншим псевдонімом були опубліковані на веб-сайті інтернет видання «ПолитНавигатор» для загального доступу», - йдеться у повідомленні суду.

Суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави. У разі доведення вини чоловікові світить до 15 років за ґратами.

За інформацією з власних джерел NaПарижі відомо, що розглядався запобіжний захід щодо 47-річного політичного експерта, директора «Агентства соціальних комунікацій», автора аналітичних програм на «Першому козацькому». До Революції гідності уродженець Путивля регулярно з’являвся і коментував у близьких до комуністів ЗМІ, з 2016-го — частий гість на телеканалі «112». Людина відома у проросійських колах.

Олег Верлан

12 липня, 2022