У Вінниці взяли під варту офіцера запасу, якого підозрюють у державній зраді

Новини Вінниці / У Вінниці взяли під варту офіцера запасу, якого підозрюють у державній зраді

За рішенням Вінницького міськсуду взято під варту без визначення застави офіцера запасу, якого підозрюють у державній зраді.

Як повідомляють у суді, вінничанин є фігурантом кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 111 (Державна зрада) КК України. Суд задовільнив клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу.

З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний, громадянин України, уродженець Архангельської області РФ, офіцер запасу ЗС України листувався з колишнім однокласником і прийняв його пропозицію надавати допомогу представникам агресорам в проведенні підривної діяльності проти України.

Колишньому військовому слід було надавати інформацію щодо позицій, дислокації, чисельності, маршрутів пересування сил та засобів Збройних Сил України та інших військових формувань України.

«При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України», - йдеться у повідомленні суду.

Наразі тривають слідчі дії.

Макс Мельник

3 лютого, 2023