У Вінниці вже виконано 5 хірургічних втручань на відкритому серці дітей

Новини Вінниці / У Вінниці вже виконано 5 хірургічних втручань на відкритому серці дітей

Від початку війни на Вінниччині проведено 14 кардіохірургічних втручань дітям, з них п’ять – на відкритому серці.

Про це повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

За ініціативи директора Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова Василя Лазоришенця та обласної військової адміністрації, для надання якісної кардіологічної допомоги внутрішньо переміщеним особам та населенню працюють мобільні бригади дитячих та дорослих кардіохірургів.

Слід зауважити, що зростання населення передбачає у більше навантаження на медичну сферу. Наразі в області функціонує 138 закладів охорони здоров’я:

  • 59 закладів первинної медичної допомоги
  • 45 закладів вторинної медичної допомоги
  • 34 заклади обласного підпорядкування

Також визначені заклади, що надають медичну допомогу військовослужбовцям.

Зазначимо, майже 170 тисяч людей, рятуючись від війни, знайшли прихисток на Вінниччині. Населення Вінниччини збільшилось на 10%. Аналогічні «показники» і у самій Вінниці, де лише офіційно перебуває близько 37 тисяч переселенців (10% від населення міста). Окрім того, у вінницьких закладах лікуються поранені, і не лише у військово-медичних.

На базі обласної клінічної лікарні ім. М.І. Пирогова розвивають опіковий центр, який буде другий за потужністю в Україні після Львівського опікового центру.  

«Заплановано розширення до 120 ліжок (зараз 40 ліжок) з потужним операційним блоком та реанімацією», - повідомив Борзов.

Олеся Рудницька

17 травня, 2022