У Вінниці вже працюють 30 релокованих підприємств, ще три – налагоджують роботу

Новини Вінниці / У Вінниці вже працюють 30 релокованих підприємств, ще три – налагоджують роботу

На даний час до Вінниці релокувалися 33 підприємства з небезпечних регіонів. З них 30 вже розпочали свою діяльність на новому місці.

Про це повідомив заступник вінницького міського голови Андрій Очеретний.

«Опрацювали понад 100 заявок на переміщення потужностей бізнесу з областей, де тривають активні бойові дії до нашої громади. Троє оформлюють необхідні документи для перереєстрації і ще три підприємства розглядають пропозиції площ для розміщення. Нагадаю, що ми, спільно з вінницьким бізнесом, створили реєстр з 80 майданчиків нерухомості загальною вільною площею будівель більше 100 тисяч квадратних метрів. Сильна економіка - міцна держава!», - зазначив Андрій Очеретний.

Релоковані підприємства працюють у різних сферах. Це машинобудування; енергетика; виробництво холодильного та вентиляційного обладнання; логістика та вантажні перевезення, виробництво медичного і косметичного устаткування; ІТ-сфера; сфера бухгалтерського обліку й аудиту та багато іншого.

Переїхав до Вінниці бізнес з Маріуполя, Харкова, Києва, Донеччини, Херсона, Мелітополя та Дніпра. Таким чином у місті з’явилося 370 новостворених робочих місць на нових виробництвах.

Олеся Рудницька

30 червня, 2022