У Вінниці визначилися зі стандартами закупівель для лікарні

Новини Вінниці / У Вінниці визначилися зі стандартами закупівель для лікарні

У Вінниці було презентовано першу закупівельну політику в Україні як окремий документ, який врегульовує всі організаційні питання для проведення ефективних закупівель на прикладі Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

У Вінниці було презентовано першу закупівельну політику в Україні як окремий документ, який врегульовує всі організаційні питання для проведення ефективних закупівель на прикладі Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Про це у Facebook написав заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний.

За його словами, запровадження алгоритму дій для всіх задіяних осіб у проведенні закупівель закладів, який впорядковує закупівельний процес і мінімізує ризики неуспішних закупівель, є вкрай необхідним, а ідею впровадження закупівельної політики запропонували представники громадської організації «Філософія Серця».

«Голова ГО Юлія Грига окреслила проблемні питання, так звана ситуація зі знаком «-». Як наприклад, подання заявки на закупівлю «голки в асортименті», ліки без зазначення дозування і форми випуску (таблетки чи розчин) і багато інших. Така ситуація відбувається чи не в кожному медичному закладі і це значно ускладнює закупівлю необхідних товарів», - зазначив А.Очеретний.

Він також наголосив, що координатор моніторингової мережі Дозорро Ярослав Пилипенко презентував учасникам зустрічі аналітику по Вінницькій міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги.

«За даними модулю аналітики лікарня за 3 роки провела 536 тендери на очікувану вартість 314 мільйонів гривень. Економія на всіх закупівлях склала 18 млн. грн. Загалом за три роки на закупівлі лікарні було лише 7 скарг від учасників, з яких 3 задоволені і з боку Державної аудиторської служби був лиш 1 моніторинг, за результатами якого порушення не було підтверджено», - вказав посадовець.

Аналітик ГО «Філософія Серця» Олена Поліщук представила учасникам структуру закупівельної політики і шаблони документів.

В цілому закупівельна політика передбачає врегулювання взаємодії всіх учасників організації закупівель на всіх етапах – від планування до укладання договору та навіть із зазначення строків зберігання документів.

Також на заході були присутні представники ДП «Медичні закупівлі», які запропонували співпрацю та розповіли про можливість проводити «складні або великі» закупівлі не власними силами, а через централізовану закупівельну організацію - ДП «Медичні закупівлі».

Олеся Рудницька

29 червня, 2021